Alcon Türkiye’nin Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü Umut Meriç Oldu

Umut Meriç 14 Temmuz itibarıyla Alcon Türkiye Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü olarak atandı. İlaç sektöründe Pfizer, Schering-Plough, MSD, GSK, Chiesi gibi global firmalarda yöneticilik görevlerini başarıyla yürüten Umut Meriç, yeni dönemde Alcon Türkiye Ülke Müdürlüğü görevinin yanı sıra cerrahi iş birimine de liderlik edecek.

Umut Meriç, Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Avusturalya, New South Wales Üniversitesi Teknoloji Yönetimi’nde yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılında iş hayatına Pfizer’de ürün müdürü olarak başlayan Meriç, 2007–2010 yılları arasında Schering-Plough’da alerji ürünlerinden sorumlu ürün müdürü ve sonrasında da 2010–2013 yılları arasında MSD’de sırasıyla takım lideri, marka ve müşteri yöneticisi, franchise midieü olarak görevine devam etti. 2013-2015 yılları arasında GSK Üroloji ve Merkezi Sinir Sistemi İş Birim Müdürü olarak çalışmasının ardından, 2015 yılında primary care iş bölüm direktörü olarak Chiesi Türkiye ailesine katıldı. 2018 yılından bu yana Chiesi İlaç Türkiye Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Umut Meriç, 14 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Alcon  Türkiye Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü olarak görev yapacak.

 

İlginizi çekebilir

Şeniz Uludağ, BMS Türkiye’de Kıdemli Pazara Erişim Müdürü Görevine Getirildi

BMS Türkiye çatısı altında 5 Eylül 2022 tarihinden bu yana Kıdemli Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak başarılı çalışmalara imza atan Şeniz Uludağ, 2 Ocak 2024 itibariyle BMS Türkiye Kıdemli Pazara Erişim Müdürü olarak atandı.