Pfizer – Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi

Çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlayan Bilim Kahramanları Derneği ile hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler için bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye, Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi’ne imza attı.

Merak duygusunun ve soru sormanın yoğun olarak yaşandığı dönemde gençlere bilim sevgisini aşılamak, bilim insanlarıyla birebir diyalog geliştirerek onların merak duygularını beslemek, soru sormaya teşvik etmek ve geleceğin bilim insanları olmaları noktasında çevreleriyle birlikte onlara ilham olmak amacıyla hayata geçen projede gençler bilim insanlarıyla online ortamda bir araya gelecek.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek buluşmalarda ilk etapta Türkiye çapında 10 ilden, 14-18 yaş aralığındaki 600 lise öğrencisi ve 40 öğretmenin, 40 bilim insanı ile buluşması hedefleniyor. Ayrıca 20 sivil toplum gönüllüsü de projeye katkı sunacak.

14-18 yaş aralığındaki lise öğrencisi gençlerle bilim insanlarını bir araya getirecek online bilim etkinliklerinden oluşan proje, online ortamda bir dizi etkinlikten oluşuyor. Projenin duyurularından haberdar olmak için Pfizer Türkiye ve Bilim Kahramanları Derneği sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Mor Gün’de İzmir Saat Kulesi Farkındalığın Işığını Yaktı

nya genelinde en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla 26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü’nde İzmir Saat Kulesi, epilepsi farkındalığının rengi mor ile aydınlatıldı.