Sanovel İlaç’a Yeni CEO

Sanovel İlaç’a Yeni CEO

Hülya Yalın 1 Ağustos tarihi itibarıyla Sanovel ilaç’a CEO olarak atandı.

İlaç endüstrisinde başarılarıyla etkili izler bırakan liderlerden Hülya Yalın, İsveç Vaxjö Üniversitesi Biyokimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında kariyerine Eczacıbaşı İlaç’ta devam eden Yalın, 1999-2005 yılları arasında AstraZeneca Türkiye’de görev aldı. 2005 yılında katıldığı Abdi İbrahim İlaç’ta takip eden 10 yıl süresince solunum gastroenteroloji, enfeksiyon, hepatoloji, algoloji, üroloji gibi farklı gruplarda yönetim ve liderlik sorumlulukları üstlendi.

2015 ve 2018 tarihleri arasında Sanofi Türkiye’de uzman ve birinci basamak tedavi iş birimi direktörü olarak kardiyovasküler, MSS, üroloji, viroloji, tromboz ve kas iskelet sistemi gruplarında görev alan Hülya Yalın portföy yönetimi ve stratejik ortaklıklar departmanı liderliğini de yürüttü. Son olarak Haziran 2018’den günümüze Exeltis Türkiye Genel Müdürü & Insud Pharma Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

İlginizi çekebilir

Pfizer Türkiye ve Ahbap Derneği’nden Anlamlı İş Birliği

Ahbap Derneği'nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen Vefa İlk ve Ortaokulu açıldı. 12 sınıflık prefabrik bina, modern eğitim imkânları sunarak bölgedeki çocukların eğitim hayatlarına kesintisiz olarak devam etmesini sağlıyor. Açılış törenine Ahbap Derneği yetkilileri, Pfizer Türkiye Ülke Başkanı Metin Hullu ve yönetim ekibi ile bölge temsilcileri katıldı.