Gilead, Hepatit Hasta Grupları Arasında Yapılan İtibar Anketinde Bu Yıl da Birinci

Yaşamı tehdit eden hastalıklara yenilikçi tedaviler geliştiren bilim şirketi Gilead, hepatit alanında yaptığı çalışmalarla sektörde liderliğini koruyor. Dünya çapında 111 hepatit hasta grubunun katıldığı 2021 PatientView Corporate Reputation of Pharma (İlaç Şirketlerinin Kurumsal İtibarı) anketinde Gilead, bu yıl da ilk sırada yer aldı. 

Hasta gruplarının ihtiyaçlarının nasıl karşıladığını ölçümlemek üzere çok sayıda tedavi alanında grupların görüşleriyle bağımsız bir rapor olarak hazırlanan PatientView Corporate Reputation of Pharma, 2010 yılından bu yana her yıl yayımlanıyor.  Gilead, 1,8 milyon hasta topluluğuyla iletişim halinde olan ve hepatit veya karaciğer rahatsızlıklarından etkilenen 111 hasta grubu tarafından yanıtlanan ankette ilk sırada yer aldı. Gilead’ın son üç yıldır ilk sıradaki yerini koruması, tüm dünyanın her yerinde hastaların ihtiyaçlarına çözüm sunmak ve yaşam kalitesini artırmak için gösterdiği çabaların ve hasta odaklı yaklaşımının göstergesi.

Gilead, ankette viral hepatitten etkilenen toplulukları eğitmek, topluma kazandırmak ve güçlendirmek üzerine belirlenen 10 kurumsal itibar göstergesinin tamamında ilk sırada yer aldı:

  1.         Covid-19 pandemisinde hastaları destekleme
  2.         Etkili hasta merkezli strateji
  3.         Nitelikli hasta bilgileri
  4.         Hasta güvenliği kaydı
  5.         Kullanışlı, yüksek kaliteli ürünler
  6.         Fiyatlandırma, klinik veriler ve dış paydaşların finansmanına ilişkin şeffaflık
  7.         Dürüstlük
  8.         Hasta-grup ilişkileri
  9.         Tedavinin ötesinde hizmetler sunma
  10.       Hastaları araştırma ve geliştirmeye dahil etme

Gilead Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Toros Şahin, “Hepatit, Gilead olarak öncelikli tedavi alanlarımızdan biri. Bu alanda sürdürdüğümüz yenilikçi çalışmalarımızın özellikle hasta grupları nezdinde takdir edildiğini görmek gurur verici. Hepatit C alanında vücudumuzdan virüsün tamamen arımasını sağlayan tedaviyi ve hepatit B alanında dünyada FDA ve EMA tarafından en son onaylanan tedaviyi kullanıma sunduk. Gilead Türkiye olarak “Türkiye için Türkiye’de” diyerek yaptığımız yatırımla yerli üretime başladık. Geliştirdiğimiz en son Hepatit B ilacımızı da bu kapsamda Türkiye’de üretmeye başlayarak bu yılın başında hastaların kullanımına sunduk. Diğer yandan hepatit B konusunda toplumsal farkındalığı artırmak, düzenli tedavi ve sağlık kontrollerinin önemine dikkat çekmek için başlattığımız HEP VAR farkındalık kampanyamız için bir web sitesi oluşturduk (www.hepvar.com). Web sitemizde hepatit belirtileri, türleri, test ve tedavi süreçleri gibi temel bilgilerin yanı sıra hepatit B hakkında en çok merak edilen soruların yanıtlandığı hekim videoları ve tanı konan hastaların deneyimleri yer alıyor. Bu web sitesiyle başta hepatit B hastaları ve yakınları olmak üzere tüm toplumu bilgilendirmek ve bu alanda farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

İlginizi çekebilir

Mor Gün’de İzmir Saat Kulesi Farkındalığın Işığını Yaktı

nya genelinde en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla 26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü’nde İzmir Saat Kulesi, epilepsi farkındalığının rengi mor ile aydınlatıldı.