Türkiye, 2022’de En Çok Kadın Hastalıkları ve Doğum Branşı Doktorlarını Aradı

Türkiye’nin en büyük online sağlık platformu DoktorTakvimi, 2022 yılı sektör verilerini açıkladı. Verilere göre 2022’de en çok doktor randevusu alan ilk üç şehir İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, platformda en çok aratılan üç branş ise sırasıyla kadın hastalıkları ve doğum, psikoloji, kulak-burun-boğaz oldu.

Hastalar, hasta yakınları ve sağlık araştırması yapan kullanıcılar ile sağlık profesyonellerini bir araya getiren, Türkiye’de en çok kullanılan özel sağlık randevusu alma uygulaması DoktorTakvimi, 2022 verilerini paylaştı.

İstanbul’un yüzde 10’u randevu aldı

 Sisteminde 191 binden fazla hekim ve uzman profili bulunan DoktorTakvimi’nden 2022 yılında toplam 8 milyon 35 bin randevu alındı. En çok randevu alan şehirler nüfusla doğru orantılı olarak ilerledi. İstanbul, Ankara ve İzmir’in ilk üçte yer aldığı listede diğer şehirler ise Bursa, Kocaeli, Konya, Kayseri, Gaziantep, Eskişehir ve Adana oldu. İstanbul’da randevu sayısının oranı nüfusun yaklaşık yüzde 10’unu, Ankara’da yüzde 13’ünü, İzmir’de yüzde 18’ini, Bursa’da yüzde 14’ünü ve Kocaeli’de yüzde 19’unu oluşturdu. 2022 yılında iptal edilen randevu sayısı ise 1 milyon 139 bin oldu.

En çok aratılan branş kadın hastalıkları ve doğum

 DoktorTakvimi üzerinden en çok aratılan beş branş ise kadın hastalıkları ve doğum, psikoloji, kulak-burun-boğaz, psikiyatri, diş hekimi olarak sıralandı. Kadın hastalıkları ve doğum branşının en çok aratıldığı şehirler sırasıyla Konya, İzmir, İstanbul, Bursa ve Kayseri oldu.

Psikoloji ve psikiyatri branşları ise en çok İstanbul’da aratıldı. Her iki branşta da İstanbul’u Ankara, İzmir ve Bursa şehirleri takip ederken, psikolojide beşinci sırada Gaziantep, psikiyatride ise Kayseri yer aldı.

Kulak-burun-boğaz branşı ise en çok İstanbul, Konya, Bursa, Kayseri ve Ankara’da aratıldı. Diş hekimi branşında sıralama Eskişehir, İstanbul, Konya, Ankara ve Bursa oldu.

Stresle ilintili hastalıklar öne çıktı

En çok randevu alan şehirler İstanbul, Ankara ve İzmir’de en çok aratılan ilk üç branş ise aynı oldu: psikoloji, psikiyatri ve dermatoloji.

2022 yılında özellikle stresle ilintili hastalıkların daha çok aratıldığını görülürken, pandemi sonrasında sedef ve zona gibi dermatoloji alanındaki hastalıkların aratılmasında da artış yaşandı.

Toplam hasta sayısı 1,5 milyona ulaştı

2022 yılında DoktorTakvimi 118 milyondan fazla görüntülendi. Toplam ziyaretçi sayısı yaklaşık 30 milyon olurken, 8 milyonun üzerinde randevu kaydedildi.

2022 yılında açılan hekim/uzman profil sayısı 6 bine yaklaştı ve böylece toplam sayı 191 bini aştı. 1 milyon 500 bin hasta/danışan en az bir defa randevu alırken, bir hasta/danışanın sitede geçirdiği ortalama süre ise 2-3 dakika oldu.

DoktorTakvimi’ne kayıtlı kullanıcı sayısı 2021’e göre yüzde 29’luk artışla 3.8 milyonu aştı. Hasta ve danışanların DoktorTakvimi uygulamasından aldıkları randevu sayısı ise 2021 yılına göre yüzde 284 artışla 374 bini geçti.

 

İlginizi çekebilir

MSD, ESG Uygulamalarıyla Paydaşları ve Toplum için Değer Yaratıyor

MSD Türkiye Hasta Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Uğur Akpamuk, MSD’nin sürdürülebilirlik stratejisini, etki alanlarını ve kurum içi girişimlerinin hayata geçirdiği uygulamaları anlattı.