Neogene’i Satın Alan AstraZeneca, CinCor’u da Satın Almak Üzere Anlaşma İmzaladı

AstraZeneca, biyoteknoloji şirketi Neogene’i satın aldığını, biyofarmasötik şirketi CinCor’u ise satın almak üzere anlaşma imzaladığını duyurdu.

AstraZeneca, küresel biyoteknoloji şirketi Neogene Therapeutics’i (Neogene) 320 milyon dolara satın aldığını açıkladı. Neogene, klinik düzeyde yeni nesil T-hücre reseptör tedavilerinin (TCR-T’ler) keşfi, geliştirilmesi ve üretilmesine öncülük ediyor. Bu satın alma  ile Neogene artık AstraZeneca’nın bir iştiraki olarak Amsterdam, Hollanda ve Kaliforniya’da faaliyet gösterecek.

Öte yandan AstraZeneca, ABD merkezli biyofarmasötik şirketi CinCor Pharma’yı da yaklaşık 1,8 milyar dolara satın almak için kesin bir anlaşma imzaladığını duyurdu. CinCor, dirençli ve kontrolsüz hipertansiyonun yanı sıra kronik böbrek hastalığı için yeni tedaviler geliştirmeye odaklanıyor.

İlginizi çekebilir

Mor Gün’de İzmir Saat Kulesi Farkındalığın Işığını Yaktı

nya genelinde en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla 26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü’nde İzmir Saat Kulesi, epilepsi farkındalığının rengi mor ile aydınlatıldı.