Tanıdan Tedaviye Kadar Her Anlarında Kanser Hastalarının Yanındayız

2025 global inovatif sağlık şirketi olma vizyonu doğrultusunda onkoloji & hematoloji tedavi alanında; meme kanseri, lösemi & lenfomalar, kemoterapi ve diğer tedavilere bağlı spesifik organ-doku hasarından koruyucu tedaviler ve malign olmayan hematolojik nadir, ölümcül hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçları Türkiye ve uluslararası pazarlarda kullanıma sunmak üzere çalışan TRPharm’ın Onkoloji & Hematoloji İş Birimi yöneticileri ile  bu alandaki çalışmalarını konuştuk.

TRPharm’ın onkoloji & hematoloji ekibini biraz tanıyabilir miyiz?

 Onkolog Doç. Dr. Tolga Tunçel – Medikal Direktör

2001 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Haydarpaşa Gata Eğitim Araştırma Hastanesi’nde iç hastalıkları ve tıbbı onkoloji uzmanlığımı aldıktan sonra 2015 yılında ilaç firmasında onkoloji alanında grup medikal müdür olarak çalışmaya başladım. 2016 yılında doçentlik unvanını aldım ve yaklaşık 7 yıldır TRPharm ilaç firmasında medikal direktör olarak çalışıyorum. Medikal departman olarak gerek Türkiye gerekse MENA bölgesinde onkoloji & hematoloji, romatoloji ve nadir haftalıklarda inovatif ürünlerin hastalara ulaşmasına çalışmaktayız. 

Türkiye’de haklarını sahip olduğumuz bu inovatif ürünlerin faz I ve faz II çalışmalarını başlattık ve bu ürünlerinde kısa sürede hastalara ulaşması için akılcı çözümler departmanımınız olarak var gücümüzle çalışıyoruz

Nazlıcan Işıtman- Pazarlama Direktörü

İTÜ Kimya Mühendisliği mezunuyum. Ürün yönetimi ve pazarlama alanında yüksek lisans yaptım. 20 yıldır ilaç sektöründe, satış ve pazarlama yöneticisi olarak çalışıyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır TRPharm takımında pazarlama direktörü olarak görev yapıyorum. TRPharm’ın faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ve tedavi alanlarında hekimlere, hastalara ve partnerlerimize sunduğumuz çözümlerle köprü olma misyonuna katkıda bulunduğum için mutluyum.

Levent Dağlıoğlu – Ürün Müdürü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kimya Bölümü mezunuyum, sonrasında Bilgi Üniversitesi’nde MBA programını tamamladım. 18 yıllık ilaç endüstrisi deneyimine sahibim. 2017 yılından bu yana TRPharm İlaç ’ta görev yapıyorum. 15 yıl nadir hastalıklar alanında satış ve pazarlamanın farklı rollerinde görev yaptım. Şu an TRPham’da farklı sorumluluklarım ile onkoloji & hematoloji tedavi alanında ürün yöneticisi olarak çalışıyorum.

TRPharm Onkoloji & Hematoloji Tedavi Alanı’nda ekibimizle birlikte, toplum ve paydaşlarımıza duyduğumuz sorumluluk ile hasta ve hasta yakınlarına umut, hekimlere ve tüm sağlık çalışanları ile sürdürülebilir iş birliği kurmak için çalışıyorum. 

Dr. Ergüneş Kayaoğlu – Medikal Müdür

Onkoloji & hematoloji tedavi alanında medikal müdür olarak çalışıyorum. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldum sonrasında özel sağlık sigortası firmasında danışman hekim ve medikal direktör olarak görev aldım. Mecburi hizmeti takiben ilaç sektörüne girdim onkoloji, hematoloji, nadir hastalıklar, kardiyoloji alanları başta olmak üzere pek çok farklı alanda 11 yıllık deneyim sahibi oldum. TRPharm’da görev yaptığım 2 yılda, sektörde kazandığım bu deneyimi yine sektörde alanında en etkin ve başarılı ekip arkadaşlarımın deneyimleriyle harmanlayıp, hastaların karşılanmamış medikal ihtiyaçlarına çözüm üretmek ve hastaları güncel tedavilerle buluşturmak için çalışıyorum. Bu takımın bir parçası olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum.

Op. Dr. Volkan Kaya – Medikal Müdür

Onkoloji & hematoloji tedavi alanında medikal müdür olarak çalışıyorum. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Meslek hayatımın başlarında acil servis ve zührevi hastalıklar alanlarında pratisyen hekim olarak çalıştım, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil tıp uzmanlığı ihtisasımı 2. yılında bıraktıktan sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde ihtisasımı tamamladım. İlaç sektöründe hematoloji, onkoloji ve kardiyovasküler alanlarda deneyim kazandım. 20 yıllık tıbbiyeli olarak şimdiye kadar gerek teorik gerek pratik bilgi birikimimi doğru hastaya, doğru tedavinin doğru zamanda ulaştırılmasına adadım. TRPharm’da, hepsi birbirinden deneyimli takım arkadaşlarım ve sahadaki kutsal meslektaşlarım ile bu amacı her gün bir adım ileriye taşımanın mesleki tatminini yaşıyorum.

Hakan Özdemirel – İş Segmenti Lideri

Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Mezuniyetimin ardından, 26 yıl önce ilaç endüstrisinde göreve başladım. Bu süre zarfında global ve yerli ilaç firmalarında farklı pozisyonlarda görev yaptım. Uzun süreli ilaç endüstrisi tecrübemin büyük bir bölümünü onkoloji & hematoloji tedavi alanında yer alan tedavilere yönelik olarak gerçekleştirdim. 

2016 yılında TRPharm’da göreve başladım. TRPharm’ın gelişimine bağlı olarak zenginleşen ürün portföyümüz doğrultusunda, nadir hastalıklar ve diğer tedavi alanlarında da TRPharm’ın vizyonuna ve gelişimine katkıda bulunabilmek amacıyla elinden gelenin fazlasını yapabilme motivasyonuyla bir araya gelen bu takımın bir üyesi olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayım.

TRPharm’ın onkoloji & hematoloji vizyonundan bahseder misiniz?

TRPharm, onkoloji & hematoloji tedavi alanında inovasyonu, sağlık ihtiyaçları ile buluşturan platform olmayı kendisine amaç edinmiştir. Bu süreçte dünyanın birçok köşesindeki şirketlerle partnerliklerimiz mevcuttur. Bu partnerlikler inovasyonun lisanslanması odaklı olduğu gibi, inovasyonunun yaratılması için gereken Ar-Ge süreçlerini de içermektedir. Bu alanda Türkiye içindeki partnerliklerimiz de hızla artmaktadır.

TRPharm’ın vizyonunda global ve inovatif sağlık şirketi olmak var. Onkoloji & hematoloji tedavi alanı vizyonumuz da şirket vizyonu ile paralel bir konumdadır. TRPharm olarak kanser hastalarının tanısından tedavisine kadar her adımda yanlarında yer almayı hedeflemekteyiz. Bundan dolayı şirket bünyemizde Diagnostik İş Birimi’ni kurarak tedavilere ek olarak tanısal hizmetlerde de bir köprü olma misyonumuzu sürdürmekteyiz.

TRPharm onkoloji & hematoloji alanlarında hangi tedavileri odağına alıyor?

TRPharm olarak 2025 global inovatif sağlık şirketi olma vizyonu doğrultusunda onkoloji & hematoloji tedavi alanında; meme kanseri, lösemi & lenfomalar, kemoterapi ve diğer tedavilere bağlı spesifik organ-doku hasarından koruyucu tedaviler ve malign olmayan hematolojik nadir, ölümcül hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçları Türkiye ve uluslararası pazarlarda paydaşlarımızın kullanımına sunmak üzere çalışıyoruz.

2023 yılı boyunca odaklanacağınız öncelikli gündem maddeleriniz neler olacak? Bunun yanı sıra uzun vadeli hedeflerinizden de söz eder misiniz?

TRPharm Onkoloji & Hematoloji Takımı olarak, işimizi hep tutkuyla yaptık. 2023’te de aynı şekilde devam edeceğiz ve ürünlerimizi faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde hastalarla buluşturmak çalışacağız.

İlaç sektörü, ülkeler için en önemli sektörlerden biridir. İlaçta dışa bağımlılığın olmamasının Türkiye için oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda ilaçların Türkiye’de cell-line’dan itibaren üretilebiliyor olması biyobenzerlerde gelmemiz gereken en önemli noktadır. TRPharm’ın Dr. Reddy’s ile dahil olduğu süreç, bu ürünlerin cell-line’dan itibaren üretilmesini içermektedir. Bu biyobenzer ürünlerin ülkeye kazandırılması ve burada sağlanan maliyetlerdeki avantajlar önümüze birtakım fırsatlar çıkartacaktır.

2023 yılı ve sonrasında kanser tedavilerinde orijinal ve kaliteli jenerik ürünlerin Türkiye ve uluslararası pazarlarda erişilebilir olması için lokal ve yurt dışı iş birliği çalışmalarımıza devam ediyoruz.

TRPharm’ın sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik anlayışından kısaca bahseder misiniz? Yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinde bölgeye destek sağlamak adına TRPharm olarak neler yaptınız?

TRPharm’da 2023 Ocak ayında So-So isminde bir sosyal sorumluluk kulübü kurduk. Kulübümüzün felsefesi, değerlerimizden yaşam ilkesiyle hareket ederek dünyamızı paylaştığımız tüm canlılara yönelik projeler hayata geçirmek ve sürdürülebilirlik hassasiyeti ile hareket etmektir. Bu amaca yönelik yol haritamızı belirlediğimiz ve çalışmalarımıza başladığımız günlerde çok acıdır ki, bizi derinden yaralayan deprem felaketi nedeniyle kenetlendik.

Hızlı ve organize olmanın en önemli ihtiyaç olduğunun bilinciyle TRPharm çalışanlarının da desteğiyle ilk faaliyetimiz nakdi bağış yapabilme konusunda bir fon oluşturmak oldu. Bağışları AHBAP, AKUT, AFAD, TTOD aracılığıyla bölgeye ulaştırdık. Bölgede bulunan ve bölgeye ulaşan çalışanlarımız aracılığıyla arama kurtarma ekipmanı ve ilaç desteği sağladık. IEIS ve AIFD aracılığıyla İlaç, DEIK aracılığıyla konteyner desteği sağladık. Afet bölgesinde ihtiyaçların çok fazla ve her geçen gün değişkenlik gösterdiğinin bilinciyle yardımlarımızı sürdürülebilir olacak şekilde planlamaya devam ediyoruz.

Ayrıca sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz kapsamında, çalışanlarımızın doğum günlerinde TEMA ile çalışarak ağaç dikilmesini sağlıyor, çalışanlarımız yakınlarını kaybettiğinde Darüşşafaka’ya bağış yapıyoruz. Bununla birlikte, yaşam değerimiz ve sürdürülebilirlik bakış açısı ile dünyaya bıraktığımız karbon ayak izimizi küçültmek için yeni projemizi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz.

İlginizi çekebilir

Pfizer Türkiye ve Ahbap Derneği’nden Anlamlı İş Birliği

Ahbap Derneği'nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen Vefa İlk ve Ortaokulu açıldı. 12 sınıflık prefabrik bina, modern eğitim imkânları sunarak bölgedeki çocukların eğitim hayatlarına kesintisiz olarak devam etmesini sağlıyor. Açılış törenine Ahbap Derneği yetkilileri, Pfizer Türkiye Ülke Başkanı Metin Hullu ve yönetim ekibi ile bölge temsilcileri katıldı.