Alcon’un Odağında, Daha İyi Bir Görüş için Sürekli İnovasyon Var

Alcon Türkiye Vision Care İş Birimi Direktörü Özge Yaprak Arslanalp ve Vision Care birimi yöneticileri, göz sağlığı alanında faaliyet gösteren 75 yıllık şirketin vizyonunu ve göz sağlığı ürünlerindeki gelişmeleri aktardılar.

Alcon Türkiye Vision Care İş Birimi Direktörü Özge Yaprak Arslanalp

Alcon’un göz sağlığı alanındaki vizyonu ve oftalmoloji pazarındaki konumunu değerlendirir misiniz?

75 yıllık köklü geçmişiyle ve alanında dünya lideri olmanın sorumluluğuyla Alcon, insanların daha iyi görebilmelerini sağlamak hedefiyle çalışıyor. Vision Care ekibi olarak çalışma alanımızla kendimizi göz sağlığını korumaya adadık. Dünyanın en büyük göz sağlığı şirketi olarak 60 ülkede 24.000 çalışanıyla faaliyet gösteriyor, 140’tan fazla ülkede hekim ve hastalara hizmet ediyoruz.

Vision Care İş Birimi Vizyonu ve Öncelikleri neler?

Vision Care İş Birimi için merkezinde “insan” olan değerler seti çok önemli. Hedeflerimizi aşarken, biz bu başarıyı müşteri odaklılık, cesaret, işbirliği, inovasyon, etiklik ve kalite değerler bütünüyle hayata geçiririz.

Önceliklerimize geldiğimizde ise ürün portföyümüzü genişletmekle beraber, sektörde ve Avrupa’da öncü projeler yaratmak ve hayata geçirmek ana odak noktamız. Örneğin 2022 yılı “dijitalleşme” odağıyla sektörde ilkleri hayata geçirdiğimiz bir sene oldu. Ocu-link platformu ile Avrupa bölgede en hızlı ve iyi sonuçları getiren ülke olduk. 2023 yılında dijital alanda birçok yenilikle dinamizm yaratmaya devam edeceğiz.

Ürün gamınız, ürünlerinizin özellikleri, hasta ve hekime sundukları avantajları ve rakiplerinden ayrışan özelliklerini biraz anlatır mısınız?

Vision Care iş birimi olarak kontakt lens ve oküler sağlık ürünlerimiz ile hastanın göz sağlığını ve görme kalitesini iyileştirmeye yönelik tüm ihtiyaçlarını ele alan geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Alcon olarak kontakt lens ve oküler sağlık ürünlerimizle inovatif çözümler sunmak için AR-GE çalışmalarımıza önem veriyoruz. 2021, 2020 ve 2019 yıllarında sırasıyla yaklaşık 842 milyon$, 673 milyon$ ve 656 milyon$ AR-GE yatırım yaptık. Malzeme bilimi, yüzey kimyası ve optik alanındaki AR-GE çalışmalarımızda endüstride ilkleri gerçekleştiriyoruz.

Farklı ihtiyaçlara, görme kusurlarına yönelik geliştirilmiş günlük kullan-at, aylık ve renkli kozmetik kontakt lensler ile hastanın konforuna ve görme performansına odaklanan kapsamlı bir portföy sunuyoruz. Hastanın görme kalitesine ek olarak konforlu kontakt lens kullanımını desteklemek için Alcon kontakt lens yüzey teknolojilerine sürekli yatırım yapıyor. Ürün portföyümüzdeki yumuşak kontakt lensler miyopi, hipermetropi, astigmatizm ve/veya presbiyopi için refraktif düzeltme sağlarken, tam çevresel görüş sağladığı için gözlüğe kıyasla fonksiyonel avantajlar sunuyor.

Oküler sağlık portföyümüz ise yıllardır hekimlerin ve hastaların güvenle kullandığı, kuru göz semptomlarını rahatlatmak için kullanılan suni gözyaşı ürünlerinden oluşuyor. Bu sene portföyümüzün yeni bir ürünle büyüyor olması da bize heyecan veriyor.

Alcon kontakt lenslerinin avantajları ve lens teknolojisinde getirdiği yenilikler neler biraz bahseder misiniz?

Alcon’un kontakt lens seçenekleri arasında farklı kullanım sürelerine sahip pek çok ürün bulunuyor ve kişinin ihtiyacına en uygun lensi sunuyor. Yüksek teknoloji ürünü kontakt lensler, yüzey su içeriği ve özel teknolojisi ile gün boyu nem ve konfor sağlıyor. Dünyada ilk defa kullanılan özel teknolojileri ile farklılaşan Alcon kontakt lensleri, kişinin göz hareketleri ile uyum sağlarken, net bir görüş ve rahat bir kullanım sunuyor.

Kontakt lens teknolojisi, en güçlü olduğumuz alanlardan biri. Alcon kontakt lensleri, farklı refraktif kusurlara özel tasarımlarla ve en yeni teknolojiler kullanılarak üretiliyor. AIR OPTIX ailesindeki kanıtlanmış “SmartShield” ve “HydraGlyde” teknolojileri lens yüzeyini birikintilere karşı korurken gün boyunca ve ay boyunca lens yüzeyinin nemli tutulmasını sağlıyor. PRECISION1 günlük kullan-at kontakt lenslerde bulunan “SmartSurface” teknolojisi ise %80’i aşan su içeriği sayesinde uzun süreli lens yüzeyi nemliliği ve konforlu bir kullanım sunuyor.

Yakın zamanda piyasaya çıkma hazırlığı olan yeni ürününüz olacak mı?

Kuru göz semptomlarını rahatlatmaya yönelik kullanılan Systane Lubrikant ve Tears Naturale II göz damlaları ile uzun yıllardır hekim ve hastaların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şimdi ise Mart ayı başında piyasaya çıkan Systane Hydration ile köklü bir marka olan Systane ailesini büyütüyoruz. Avrupa’da piyasada olan Systane Hydration suni gözyaşı damlası artık Türkiye’de hastaların ve hekimlerin kullanımına sunuldu.

Systane Hydration suni gözyaşı damlası, HP-Guar & hyalüronik asit bileşenleri ile durumsal, kronik etkilenen veya oküler cerrahi sonrası gelişen kuru göz hastalarında semptomların hafifletilmesi için her damlada uzun süreli koruma ve rahatlama sağlıyor.

Yeni ürünümüz Systane Hydration, kontakt lenslerle de birlikte güvenle kullanılabilir.

Kontakt lens kullanımının ülkemizdeki yaygınlığı için neler söylemek istersiniz, doğru kullanımın önemi ve kontakt lens kullanımının avantajlarını kullanıcılara anlatmak için Alcon olarak ne gibi kampanyalara imza atıyorsunuz?

Ülkemizde görme kusuru olan bireylerde kontakt lens kullanımı oldukça düşük. Ancak kontakt lense başlama konusunda yüksek bir motivasyon bulunuyor. Yapılan anketlere göre görme kusuru olan gençlerin %72’si lense başlamak istiyor. Ayrıca lens kullanımının ilerlememesinin en önemli sebeplerinden biri de alışma döneminde lens kullanımının bırakılması (drop-out). Yeni lens kullanıcılarının lensi takıp çıkarma, bakımını yapma ve değişim planı konusunda doğru yönlendirilmeleri lens kullanımının devamlılığını sağlamak için önem taşıyor.

Tüketicilerin sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde lens kullanımına devam edebilmeleri için doğru lens kullanımı hakkında bilinçlendirilmeleri en önemli önceliklerimizden. Bu kapsamda farkındalığı artırma amacıyla oluşturduğumuz “Gözden Kaçırma” kampanyamız ile lens kullanım ve değişim zamanlarına uyulmasının önemini vurguluyoruz.

Alcon olarak sürdürülebilirliğe verdiğiniz önemi biliyoruz. 2023 yılında sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Üretimimizin %90’ını kendi içimizde yapan bir firma olarak çevreye verdiğimiz etkiyi azaltma konusunda sorumluluklarımız olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda, bu yıl attığımız adımlardan bir tanesi göz sağlığı alanında oldukça fazla kullanılan plastik konusuna odaklanmak. Kontakt lensler plastik atıkların çok küçük bir miktarını oluştursa da, Alcon Vision Care olarak sürdürülebilir bir üretim sağlama bilinciyle hareket ediyoruz.

PlasticBank işbirliği ile sürdürülebilirlik kapsamında bir süredir devam ettiğimiz ve geliştirdiğimiz “SeeBlue” adını verdiğimiz bir proje bulunuyor. Bu projenin temel odağı, ürünlerimizin yaşam döngüsü etkilerini azaltmak ve plastik atıkları ortadan kaldırmak. Plastik nötrlük için çalıştığımız bu proje çerçevesinde, Türkiye’nin de içinde bulunduğu birçok ülkede satılan kontakt lenslerimizde kullanılan her bir ton plastik için PlasticBank korumasız kıyılardaki okyanuslara atılmış plastiklerden aynı miktarı topluyor.

2022 yılında Alcon destekleriyle yaklaşık 30 milyon plastik şişe toplanıp geri dönüştürülerek çevreye katkı sağlandı.

Tuğçe Varolan Nazlı – Vision Care Kıdemli Ürün Müdürü

Alcon’un en önemli odağı göz sağlığı, insanların daha iyi görmelerine katkı sağlayabilmek için yürüttüğümüz projelerin tamamını bu felsefe ile hayata geçiriyoruz.

Yakın gelecekte de teknolojiyi, bugün sahip olduğumuz inovasyon gücü sayesinde, göz sağlığı alanındaki ürün ve hizmetlerimizle en yaygın şekilde hasta ve hekimlerimizin kullanımına sunmaya devam edeceğiz.

İpek Onur Doğan – Vision Care Ürün Müdürü

Alcon’un yeni ürünleri, yayımlanmış yeni tıbbi çalışmalar, oftalmoloji dünyasındaki diğer yenilikler ve gelişmeleri aktarmak için kurduğumuz Ocu-link dijital iletişim platformu sayesinde yüz yüze ziyaretlerimize ek olarak hekimlerimize düzenli sıklıkta ulaşıp, endüstri ile hekimlerimiz arasında inovatif teknolojiler sayesinde bir bağ kuruyoruz. Ocu-link dijital platformumuz aracılığıyla hekimlerimizin bilimsel içeriklere kolay erişebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu sayede dolaylı olarak son kullanıcıların da bilinçlendirilmesini amaçlıyoruz.

Anıl Esmer – Vision Care Eğitim ve Gelişim Müdürü

Saha takımımızın medikal eğitim ve gelişimine katkıda bulunarak inovasyon odağıyla geliştirilen ve klinik çalışmalarla etkinliği kanıtlanan yeni teknolojileri, sağlık profesyonellerine sunuyoruz. Bu şekilde hastaların daha iyi tedaviye ulaşmasını amaçlıyoruz.

Serkan Yüksel – Vision Care Eğitim ve Gelişim Müdürü

Hekimlerimiz ve diğer paydaşlarımızın, ürünlerimiz ve tedavi alanlarımız ile ilgili en güncel bilgiye erişmelerini, böylelikle de işimizin odağında olan hastalarımızın ideal tedaviler sayesinde daha iyi görebilmelerini sağlamak en önemli hedefimiz.

Emre Büyükabalı – Vision Care Ulusal Satış Müdürü

Tecrübeli saha ekibimizle, insanı odağımıza alarak her gün hekimlerimizi ziyaret ediyoruz. Temel amacımız ise üstün teknolojili ürünlerimizi hekimlerimiz aracılığıyla güvenli ve etkili bir şekilde hastalarımızla buluşturabilmektir.

İlginizi çekebilir

Pfizer Türkiye ve Ahbap Derneği’nden Anlamlı İş Birliği

Ahbap Derneği'nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen Vefa İlk ve Ortaokulu açıldı. 12 sınıflık prefabrik bina, modern eğitim imkânları sunarak bölgedeki çocukların eğitim hayatlarına kesintisiz olarak devam etmesini sağlıyor. Açılış törenine Ahbap Derneği yetkilileri, Pfizer Türkiye Ülke Başkanı Metin Hullu ve yönetim ekibi ile bölge temsilcileri katıldı.