Sanofi, Care4Rare Programı ile Nadir Hastalıklar için Girişimcilerin Çözüm Başvurularını Bekliyor!

Sanofi Türkiye, ülkemizde sağlık alanında küresel rekabetçiliği artırmak ve inovasyon ekosistemini güçlendirmek için yürüttüğü PharmUp Girişimcilik Programı kapsamında Lokman Hekim Üniversitesi Sağlık ve İlaç Teknoloji Merkezi (LHUSTEK) ve Teknopark İstanbul ile bir araya gelerek nadir hastalıklar alanında yenilikçi sağlık çözümleri keşfetmek ve teşvik etmek amacıyla Care4Rare adıyla yepyeni bir programa imza atıyor.

Care4RARE programı kapsamında, nadir hastalıklar alanında çözüm sunmak isteyen girişimcilere yönelik çağrılar başvuruya açıldı. Her seviyeden girişimciyi hedefleyen Care4RARE programına kabul edilen çağrı başvuruları, bu alanda hizmet veren kamu yöneticileri, uzman hekimler, hasta derneği temsilcileri ve çözüm geliştirme alanında yenilikçilik ve teknoloji ekosistemini şekillendiren paydaşlar ile değerlendirilecek.

Program, 20 Aralık tarihinde Lokman Hekim Üniversitesi’nde tüm paydaşların katılımı ile İhtiyaç Belirleme Fazı ve Çalıştayı ile başlayacak. Paydaşlar, program çerçevesinde gerçekleşecek olan İhtiyaç Belirleme Çalıştayı’na, Sprint ve Demoday etkinliklerine katılım sağlayarak çağrıya başvuran girişimcilerin seçiminde kritik bir rol oynayacak.

Çözüm geliştirme takımlarını oluşturmak ve desteklemek üzere devam edecek olan programın sonraki aşamalarında ise tüm paydaşların katkıları ve değerlendirmeleriyle sırasıyla; çözüm geliştirme odaklı Sprint etkinliği ve yılın ikinci yarısı Teknopark İstanbul’da Demoday etkinliği gerçekleşecek.

Nadir hastalıklar alanında çözüm geliştirmek isteyen tüm girişimciler açılan çağrı için başvurularını Teknopark İstanbul cubeincubation üzerinden yapabilirler.

İlginizi çekebilir

Novo Nordisk Türkiye, Bir Kez Daha ‘En İyi İşveren’ Seçildi

Danimarka merkezli global sağlık şirketi Novo Nordisk, Great Place to Work® Enstitüsü tarafından Türkiye’de bir kez daha ‘En İyi İşveren’ seçilerek, genel sıralamada 4. sıraya yükseldi.