Polifarma, 2023’teki Başarılarını 2024’e Artırarak Taşıyor

Bu sene İSO 500 listesinde 144 basamak yükselerek Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Polifarma, Ar-Ge alanında da birçok başarıya imza atıyor. Polifarma’nın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doğan Servet Aksu Polifarma için 2023’ün nasıl geçtiğine dair değerlendirmelerde bulunurken, şirketin 2024 yılı hedeflerini de paylaştı.

Doğan Servet Aksu

Polifarma Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

2023 yılının sonlarına geldik. Ekonomik ve sektörel olarak önemli değişimlerin olduğu bir yıl oldu. Siz 2023’ü nasıl değerlendiriyorsunuz?

2023 yılı başında yaşadığımız üzücü deprem sebebiyle buruk başladı. Keşke yaşanmasaydı, kayıplarımız için çok üzgünüz ama o dönemde elimizden gelenin fazlasını hızla yapmak için çabalamaya odaklandık.

Bizim için 2023, yeni başarılarımızdan dolayı heyecanlar yaşadığımız bir yıl olarak geçmekte. İSO 500 listesinde 144 basamak birden yükselerek Türkiye’nin En Büyük Sanayi Kuruluşları arasına girdik. Turkishtime tarafından bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen ‘Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’nın sonuçlarına göre ‘En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketler’ arasına girmekle kalmadık, ‘Ar-Ge Merkezlerinde En Fazla Proje Yürüten’, ‘Ar-Ge Merkezlerinde En Çok Marka Alan’ ve ‘Ar-Ge Merkezlerinde En Çok Kadın Personel İstihdam Eden’ şirketleri arasında da yerimizi aldık.

Polifarma olarak 2023 yılında yatırım planlamalarınız gerçekleşti mi? Hangi alanlara yatırım yaptınız?

Yatırımlarımızı önce insan kaynağımıza yapıyoruz. Polifarma ailemizin sürekli öğrenmesi, kendini geliştirmelerini önceliğimize alarak eğitim alanında her zaman onları destekleyici aksiyonlar aldık. Polifarma denince akla Ar-Ge alanındaki başarılar gelir, bu başarıları çalışanlarımıza yaptığımız yatırımlar neticesinde sağladığımıza inanıyoruz. Yıl içinde birçok projeye ve üretime olanak sağlayacak, GMP (Good Manufacturing Practices/İyi Üretim Uygulamaları) onaylı İlaç Etkin Madde (API) Üretim Alanımızın açılışını yaptık.

Polifarma 2024 yılında neler planlıyor? Gelecek yıl için hedefleriniz nelerdir?

2024 yılına sayılı günler kalmışken sağlık adına gerçekleştireceğimiz projelere adım adım yaklaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Hastane ürünleri alanında liderliğimizi korurken reçeteli pazarlarda gireceğimiz terapötik alanlarda hem teknik hem kadro anlamında altyapımızı kurduk ve hızla iyi bir yer edineceğimize inanıyoruz. Yurtiçi liderliğimizin yanında, toplam satışımızın ihracattan gelen payını artırmayı hedefledik.

2023 yılı içinde temelini attığımız ve 2024 yılı ilk aylarında tamamlanarak faaliyete geçecek olan 11.000 m²’lik üretim tesisimiz, tasarım ve verimlilik açısından ülkemizin en fonksiyonel Ar-Ge merkezlerinden biri olacak. Dünyada ilk jenerik olacak şekilde geliştirme süreçlerine devam ettiğimiz ve sona yaklaştığımız yetim ilaç ve diğer biyoteknolojik ilaçlarımızın üretileceği yeni üretim bölümü, Ar-Ge laboratuvarları, teknik bölümler, yönetim ofisleri ve eğitim & seminer alanlarının yer alacağı tesiste 300 bilim insanı daha istihdam edecek ve ilaç geliştirme kapasitemizi daha da artıracağız. Ar-Ge ekibimizin, dünyada ilk jenerik olacak şekilde geliştirme süreçlerine devam ettiği ve sona yaklaştığı yetim ilacın ve biyoteknolojik ilaçların üretimi bu alanda yapılacaktır. Sanayi Bakanlığı nitelikli proje destekleme programı olan ‘Hamle Programı’ ile desteklenen bu ilacın üretimi için tasarlanan üretim alanı ülkemizde ilk ve tek olacak. Bu tesiste yer alacak 2.200 m²’lik eğitim ve sempozyum alanı ‘Polifarma Akademi’ ile yeni mezun öğrencilerin mesleğe hazırlanmasının yanı sıra, mevcut çalışanlarımızın teknik ve kariyer gelişimini sağlayacak eğitim programlarının düzenlenecek.

İlginizi çekebilir

Merck Türkiye’den, Çocuk Sahibi Olmak İsteyen Çalışanlarına Fertilite Tedavileri Yardımı… 

Önde gelen bir bilim ve teknoloji şirketi olan Merck, ‘Fertilite Tedavileri Yardımı’  inisiyatifiyle birlikte, ebeveyn olmak isteyen çalışanlarını destekliyor.