PharmaVital İlaç, Büyüme Hedefleri Doğrultusunda Emin Adımlarla İlerliyor

Sağlıklı olmanın ve sağlığı korumanın tüm insanların temel hakkı olduğuna inanan ve bu misyon ile özveriyle çalışan PharmaVital İlaç A.Ş., Temmuz 2019’da Türk ve yabancı sermaye ortaklığı ile kuruldu. Genç bir firma olarak büyüme hedeflerine doğru sağlam ve emin adımlarla ilerleyen PharmaVital İlaç A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karacuha ile firmanın kuruluş hikâyesi, faaliyet alanları ve hedefleri üzerine konuştuk.

İsmail Karacuha

PharmaVital İlaç A.Ş Kurucu Ortak

Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı

Sizi ve ekibinizi biraz tanıyabilir miyiz?

1969 İstanbul doğumluyum. Evliyim ve bir erkek çocuk babasıyım. Sağlık ve hızlı tüketim sektöründe faaliyet gösteren uluslararası bir firmada başta satış, pazarlama olmak üzere ve pazar erişim alanlarında çalıştım. Satış direktörlüğü, genel müdürlük, dış pazarlar ihracat direktörlüğü, yönetim kurulu üyeliği gibi üst düzey pozisyonlarında bulundum ve Sağlık sektöründe 30 yılı aşan bir tecrübeye sahip olduğumu ifade etmek isterim. PharmaVital İlaç A.Ş olarak sağlık sektöründe tecrübeli merkez ofis ve saha ekibi ile başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Bursa, Trabzon ve diğer illerde faaliyetlerimize devam ediyoruz.

PharmaVital’in kuruluşundan itibaren sektördeki yolculuğunu biraz anlatır mısınız?

Tecrübeli ve dinamik bir firma olarak; Türkiye, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan, İsrail, Pakistan, Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ermenistan ve K.K.T.C.’nin de içinde olduğu geniş bir coğrafyada 25 yılı aşan bir sürede sağlık sektöründe ciddi bir tecrübeye sahip bir ekibiz. Geçmişteki süreçte temsil ettiğimiz ürün ve hizmetler ile ilgili satış, pazarlama, medikal, pazar erişim, resmi ilişkiler (ilgili resmi bakanlıklar ve kurumlar) ve diğer tüm alanlarda faaliyet göstermiş olup, belirttiğim bu coğrafyalardaki ülkelerde temsil ettiğimiz ve edeceğimiz ürün ve hizmetlerimize dair ticari faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Sağlıklı olmanın ve sağlığı korumanın tüm insanların temel hakkı olduğuna inanan ve bu misyon ile iş ortaklarımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte bunun gerçekleşmesi için özveriyle çalışan PharmaVital İlaç A.Ş Temmuz 2019 yılında Türk ve yabancı (İngiliz) sermaye ile kuruldu. Merkez ofisimiz Ataşehir-İstanbul’dadır.

PharmaVital’in yolculuğu çok ciddi bir öğreti ile başladı; beklenmedik ve öngörülemeyen Covid-19 pandemisi. Şirket kuruluşumuzdan kısa bir süre sonra bu pandemi ile karşı karşıya kaldık ama hiçbir zaman umutsuzluk ve karamsarlık içinde olmadığımızı net bir şekilde söyleyebilirim. Bu pandemi dönemi bizim için öğrenme ve tecrübe dönemi oldu.

Şirket kuruluş ve planlarımızın ana ve kilit noktalarını uygulamaya kesintisiz olarak devam etme kararımızla birlikte; 2020 yılı Mart ayı itibarıyla hem merkez ofis hem de saha organizasyonumuzu tamamladık. İthalatını gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizin Sağlık ve Tarım Bakanlıkları resmi süreçleri de aynı yıl içinde tamamlandı. Şirketimiz faaliyetlerine 2020 yılında Sağlık Bakanlığı ÜTS kapsamında olan ürün grubu ile başladı, 2021 ve 2022 yılları içinde Tarım Bakanlığı gıda takviyesi kapsamında olan ürünler ve 2023 yılı içinde Sağlık Bakanlığı geri ödeme kapsamı içinde yer alan ilaçlarımızın şirketimizin ürün portföyüne katılmasıyla faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Özellikle Covid-19 pandemisi sonrası yani, son 2 yıldır yoğunlaştığımız tedavi alanlarında sağlam ve emin adımlarla hızlı ve sağlam bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz.

PharmaVital nasıl bir vizyonla faaliyetlerini sürdürüyor? PharmaVital hangi alanlarda çalışıyor, ürün Portföyünüzü biraz anlatır mısınız?

Etik, ilkeli ve sorumlu iş modelimiz ve stratejimizle çalıştığımız tüm tedavi alanlarında örnek ve lider bir firma olma vizyonumuzla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kendi uzmanlık alanlarında öncü uluslararası düzeyde faaliyet gösteren İtalya, İngiltere ve İsviçre merkezli üretici firmalarla çok sağlam iş birliklerimiz mevcut ve bu ülkelerden ithal ettiğimiz etkinliği ve güvenirliği kanıtlanmış olan patentli, marka ürünlerimizle, ağırlıklı olarak yara-yanık klinikleri, genel cerrahi, plastik cerrahi, çocuk cerrahi, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve diğer ilgili uzmanlık alanlarında faaliyetlerimiz devam ediyor.

Faaliyet gösterdiğimiz alanlar; Rx, OTx ve OTC kapsamındadır. Bu kapsamlar içine giren ürün gruplarımız; Sağlık Bakanlığı ÜTS kapsamında olan HYALO4 markalı ileri yara, yanık tedavisinde kullanılan biyoaktif ürünler, Hyalone- Hyalubrix ve Hymovis markalı eklem içi enjeksiyon ürünleri ve gıda takviyesi kapsamında olan LithoLexal Matrix- B ile LithaLexal Joint Health markalı kemik ve eklem sağlığı ürünleri, yine gıda takviyesi kapsamında ve aynı zamanda dünyada ve Türkiye’de ilk olan LithoLexal RESP markalı astım -KOAH hastalıkları tedavi destek ürünleridir.

2023’ün son çeyreğinde SGK geri ödeme kapsamı içinde ve uzun yıllardır Türk tıbbının hizmetinde olan, osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut kas iskelet sistemi ağrıları ve postoperatif ağrı tedavisinde kullanılan 2 adet ilaç (Surgam Tablet ve Surgam Retard Tablet) ve haricen kortikosteroid tedavisi gerektiren bütün deri enflamasyonları, erişkin ve küçük çocukların deri hastalıkları tedavisinde kullanılan 3 adet ilaç (Dermatop Krem, Dermatop Merhem ve Dermatop Topikal Solüsyon) olmak üzere toplam 5 adet ilacımız var. Bu ilaçlarımız lokal üretim olup, Sanofi İlaç’ın Lüleburgaz fabrikasında üretiliyor. Ürünlerimizi ecza depoları, medikal depolar ve eczaneler kanalıyla hastalarımıza ve kullanıcılara ulaştırıyoruz.

PharmaVital olarak kısa ve orta vadedeki hedeflerinizden söz eder misiniz?

Sürdürülebilirliğini Türk ve yabancı sermaye ile devam ettiren PharmaVital’in gelişim ve büyüme hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini belirtmek istiyorum. Şirketimizin 3 yıllık kısa ve orta vadeli stratejik planları içinde Türk sağlık sektörüne yeni ve yenilikçi ürün ve ilaçları kazandırmak yer alıyor. Bu hedeflerimiz doğrultusunda nadir – metabolik hastalıklar, göz hastalıkları ve alerji hastalıkları alanlarına 2024 ve 2025 yılları içerisinde girmeyi hedefliyoruz.

Çok tecrübeli olduğumuz dış ülke pazarlarına ürünlerimizin ihracat süreçlerini 2025 yılı içinde başlatma konusunda yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Bu planımızın hem firmamızın büyümesine ciddi katkı sağlaması açısından, diğer taraftan da ülkemize döviz kazandırma bakımından çok değerli olduğunu düşünüyorum ve belirtmeliyim ki, bu plan ve çalışmalarımız bizi ekip olarak çok motive ediyor. Bu 3 yıllık stratejik planlarımızla hem ülkemizde hem de dış pazarlarda büyümeye devam ederek kendi uzmanlık alanlarımızda ‘Örnek Bir Firma ve Ekip’ olma yolunda emin adımlarla geleceğe umutla bakmaya devam ediyor ve bu planlarımızın gerçekleşmesi için de ekibimle birlikte özveriyle çalışıyoruz.

2023 yılının bu son günlerinde ve 2024 yılına çok az bir süre kalmışken PharmaVital İlaç A.Ş. adına 2024 yılının ülkemize ve dünyamıza sağlık, sevgi, başarı, huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

İlginizi çekebilir

Pfizer Türkiye ve Ahbap Derneği’nden Anlamlı İş Birliği

Ahbap Derneği'nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen Vefa İlk ve Ortaokulu açıldı. 12 sınıflık prefabrik bina, modern eğitim imkânları sunarak bölgedeki çocukların eğitim hayatlarına kesintisiz olarak devam etmesini sağlıyor. Açılış törenine Ahbap Derneği yetkilileri, Pfizer Türkiye Ülke Başkanı Metin Hullu ve yönetim ekibi ile bölge temsilcileri katıldı.