İlaç Sektöründe Fark Yaratan, En Yaratıcı Organizasyonlara İmza Atıyoruz

Yaratıcı fikirleri ve stratejik çözümleri ile müşterilerini rakiplerinden ayrıştıran ve 360 derece etkinlik ajansı olarak hizmet veren Promice Events firma sahibi Esra Akkan Gülhan, “Her etkinlik kendi içinde özeldir ve en iyi olmayı hak eder” mottosuyla müşterimizin dilinden anlıyoruz ve onları onlardan önce düşünüp, konfor yaratıyoruz” diyor. Esra Akkan Gülhan ile Promice Events olarak sektöre sundukları hizmetlerin detaylarını konuştuk.

Sizi ve ekibinizi biraz tanıyabilir miyiz?

1985 İzmir doğumluyum. Bilgisayar bilimleri ve teknolojisi mezunuyum. Mezun olduğum hatta okuduğum dönemde dahi odağımda hep insan ilişkileri oldu ve bu anlamda da kariyerim farklı bir alanda evrildi. Çeşitli firmalarda müşteri ilişkileri ve pazarlama departmanlarında görev aldım. Eş zamanlı olarak birçok eğitime katıldım ve kendimi iletişim, etkinlik ve organizasyon alanlarında geliştirme fırsatı buldum, halen de üretirken gelişiyorum. Ardından bir organizasyon firmasında iş geliştirme ve pazarlama müdürlüğü görevini yürüttüm. Uzun yıllar beyaz yakalı olarak çalıştıktan sonra Promice Events’i devraldım.

Şirketimizde yönetim kadrosunda çalışan 3 arkadaşımın altında onlara raporlayan ve operasyonu yürüten 4 arkadaşımız mevcut, ayrıca her büyük ilde sürekli çalıştığımız süpervizörlerimiz bulunuyor.

Promice Events ne zamandan beri faaliyette, bize biraz Promice Events’in yolculuğundan söz eder misiniz?

Promice Events, 2006 yılından bu yana sektörde aktif olarak faaliyet gösteren bir organizasyon firması. Yönetim bayrağını 2022 yılı başında benim ve ekibimin devralması ile beraber şimdi kendimizi 360 derece etkinlik ajansı olarak tanımlıyoruz ve organizasyon ve etkinlik alanında hizmetler sunuyoruz.

Promice Events olarak sektöre verdiğiniz hizmetleri biraz anlatır mısınız?

Çok basitçe söyleyecek olursak; Promice Events, şirketler için toplantı, etkinlik, organizasyon, eğitimler için planlama yönetimi ve süreç hizmeti sunuyor. Bu hizmetleri sunarken fark yarattığımız hizmetimiz; organizasyon ister ulusal ister uluslararası boyutta olsun, katılımcı sayısından bağımsız ‘terzi işi’ bir planlamada yaratıcı fikirlerle stratejik çözümler sunabilmemiz.

Bir toplantı için ön görüşme yaparken önce ‘iç görü’ dediğimiz asıl ihtiyacı belirliyor, müşterilerimizin toplantı ile ilgili hayallerini anlıyor, ardından sadece onlara özel stratejik çözümleri optimum bütçe ile sunuyoruz. Onlara şunu söylüyoruz: “Markanızı sizden dinleyip, hedef-pazar stratejilerinizi tasarlayarak markanızın görünür olma ve büyüme sürecinizi birlikte yürütelim. Organizasyonun arka planında ise ilmek ilmek işlenen planlamalarla hedef kitlenizi motive edip, kurum içi & dışı motivasyonunuzu yükseltip, eğitimlerde fark yaratmanıza ve akılda kalıcılığı artırmanıza destek olalım.” Tüm bunları ‘bütünleşik bakış açısı’ ve ‘bilgi birikimi’ ve ‘en yeni teknolojiler’ ile birleştirerek sunuyoruz.

Sadece konvansiyonel kurumsal şirket içi ve dışı toplantılar ile sınırlı kalmadan;

  • Büyük fikirler
  • Yaratıcı konseptler
  • Konseptlere uygun tasarımlar
  • Stratejik çözümler de tasarlıyor, uyguluyor ve sunuyoruz.

Siz de ilaç sektöründe profesyonel olarak uzun süre çalıştınız, sektörü iyi biliyor olmak şüphesiz ki sektörün beklentilerini de iyi bilmek ve bunlara doğru şekilde cevap vermek anlamına geliyor. Sektör tecrübenizin iş süreçlerinizde sağladığı avantajları bir de sizden dinleyelim isteriz. 

İlaç endüstrisindeki bilgi ve deneyimlerimiz iş süreçlerimize pek çok avantaj ve farklılık getiriyor. Öncelikle ve en önemlisi ilaç endüstrisindeki mevzuat, regülasyonlar ve güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamız, müşterilerinizin ihtiyaçlarını daha iyi anlamanıza ve onlara uygun gerçekçi çözümler sunmanıza yardımcı oluyor.

Sektör dinamiklerine olan hakimiyetimiz, müşterilerimizin sorunlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde çözmenizi sağlıyor.  İlaç endüstrisindeki süreçleri ve zorlukları iyi bilmemiz müşterilerinizin karşılaştığı sorunları daha iyi anlamamıza ve çözüm önerileri sunmanıza yardımcı oluyor.  İlaç endüstrisindeki networkumuz ve ilişkilerimiz, müşterilerinize daha geniş bir hizmet yelpazesi sunmamız konusunda bizlere sonsuz olanaklar sağlıyor. Sektördeki müşteri olarak tecrübemiz ise iş yapma süreçlerinizi optimize etmenizi sağıyor. Diğer yandan güncel trendleri ve yenilikleri takip ediyor olmamız müşterilerinize rekabet avantajı sağlayacak çözümler sunmamızı sağlıyor.

İlaç firmalarının çözüm ortaklarından en önemli beklentileri neler sizce ve çözüm ortağı olarak neden Promice Events’i tercih etmeliler, onlar için nasıl avantajlar sunarsınız?


Promice Events’i tercih etmeliler, çünkü uzun yıllar onlarla aynı yollardan geçmiş, aynı taleplere ve süreçlere hakim olmuş birinin yönetiminde bir firma burası. İş ortaklarımız ve o ekipte yer alan iş birliği içerisinde olduğumuz çoğu kişi için büyük bir konfor alanı sunuyoruz. Düşünsenize sizi anlayan, sizden önce taleplerinizin ne olacağını bilen bir ekip ile çalışıyorsunuz, profesyonel hizmet veren bu firmada ekstra bir efora ihtiyaçları yok, Promice Events, onlar için her ayrıntıyı düşünüp, organize ediyor, sunuyor ve hayata geçiriyor.

Her proje bizim için özel, hepsi için ciddi emek ve efor sarf edip uygun içeriği öneriyoruz. Yeri geldiğinde gelen talebin içeriğinin uygun olmayacağını müşterilerimize veriler ile anlatıp, uygun ve onlara fayda sağlayacak etkinliklerin detaylarını paylaşıp, “içiniz rahat olsun” diyoruz.

Sizi rakiplerinizden ayrıştıran özelliklerinizi sorsak neler söylersiniz?

Biz müşterilerimizin ekiplerinin bir parçası olabilen, üretmeyi seven ve her zaman farklı bakış açısıyla sürece ve zamana ayak uyduran bir ekibiz. “Her etkinlik kendi içinde özeldir ve en iyi olmayı hak eder” mottosuyla ben ve ekibim müşterimizin dilinden anlıyoruz ve onları onlardan önce düşünüp konfor yaratıyoruz.”

Kısa ve uzun vadedeki hedeflerinizden bahseder misiniz?

Sektör paydaşları ile sosyal sorumluluk projelerinde yer alıp genç arkadaşlarımıza istihdam sağlamak en öncelikli hedeflerimiz. Bununla ilgili mice sektöründe yer alan dernekler ile ilgili projelerimiz üzerine görüşüyoruz. 2024 yılında birçok üniversitede genç arkadaşlarımıza eğitimler verip sektörümüzü, başarılarımızı ve başarının uzun soluklu olabilmesi için gerekenleri onlara aktarıp, onların fikirlerini alacağız. Aynı zamanda bu sektörde çalışmak isteyen arkadaşlarımıza istihdam sağlamayı planlıyoruz. Promice Events için ise, kıtalararası 360 derece etkinlik iletişimi yapabileceğimiz bir konuma gelmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.

İlginizi çekebilir

Nadir Bir Kan Hastalığı: Hemofili

Nadir hastalıklar toplumda 2 binde birden daha az sıklıkla görülen hastalıkları ifade ediyor. Bunlardan biri olan hemofili, doğuştan itibaren genetik bir bozukluk nedeniyle kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddelerden birinin eksik, bozuk veya hiç olmamasından kaynaklanıyor. İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar nadir hastalıklardan biri olan hemofiliye ilişkin önemli bilgiler paylaştı.