Dr. Yiğit Kılıç, AstraZeneca Türkiye Diyagnostik Lideri Oldu

AstraZeneca Türkiye’de Medikal Departmana bağlı DiyagnostikLideri görevine Dr. Yiğit Kılıç getirildi.

1 Haziran 2020 tarihinden bu yana AstraZeneca Türkiye’de görev yapan Dr. Yiğit Kılıç, 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla Medikal Departman bünyesinde kurulan Diyagnostik Grubunun liderliğine atandı. Kılıç, bu görevinde AstraZeneca Türkiye diyagnostik stratejisini yönetirken sağlık ekosistemindeki tanı süreçlerini optimize edecek iş birlikleri ve projeler geliştirmekten, doğru tanı ve tedavi sürecinde hasta deneyiminin iyileştirilmesinden sorumlu olacak.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2010 yılında mezun olan Dr. Yiğit Kılıç, çeşitli kamu sağlık kuruluşlarında aldığı görevlerinin ardından 2016 – 2020 tarihleri arasında MSD Türkiye’de onkoloji alanında farklı görevler üstlendi. 2020’de AstraZeneca Türkiye’ye Medikal Yönetici olarak katılan Kılıç, 2021’de onkoloji biriminde Kıdemli Medikal Yönetici görevini yürüttü. Dr. Yiğit Kılıç, 2022 – 2023 yılları arasında ise şirketin Plan 100 gelişim programı kapsamında Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Akciğer Kanseri Konseyi Lideri olarak görev yaptı.

İlginizi çekebilir

Tuba Gürmen, BMS Türkiye Kıdemli Kurumsal İlişkiler Müdürü Oldu

Dünya genelinde yenilikçi tedaviler geliştirerek pazara sunan biyofarma şirketi Bristol Myers Squibb (BMS) Türkiye’de yeni atamalarla ekibini güçlendirmeye devam ediyor. Tuba Gürmen, BMS Türkiye Kıdemli Kurumsal İlişkiler Müdürü görevine getirildi.