Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi’nin Nisan Bilim Etkinliği ‘Sürdürülebilirlik’ Alanında Gerçekleşecek

Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye’nin katkıları ile gerçekleşen ‘Bilim Gençlerle Kazanacak’ projesinin ‘Yaşanabilir Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ başlıklı bilim etkinliği, 24 Nisan’da 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Lise öğrencilerini eğitim ve bilimle buluşturmaya devam eden ücretsiz etkinlik sonrasında tüm katılımcı gençlere dijital katılım belgesi verilecek.

Hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler için bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye, gençlere bilim sevgisini aşılamak, bilim insanlarıyla birebir diyalog geliştirerek onların merak duygularını beslemek, soru sormalarını teşvik etmek ve geleceğin bilim insanları olmaları noktasında çevreleriyle birlikte onlara ilham olmak amacıyla Bilim Kahramanları Derneği ile 2021 yılından bu yana Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi’ni sürdürüyor. Projenin birinci döneminden itibaren 46 farklı şehirden 4-18 yaş aralığındaki bin 60 lise öğrencisi ile bir araya gelinerek bilim etkinlikleri düzenlendi.

Gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ile ilham vermeyi amaçlayan proje sayesinde 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri; farklı dallarda çalışan bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma, bilimsel süreçleri yakından inceleme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri tecrübe edebiliyor.

Ücretsiz gerçekleşen bilim etkinliklerinin duyurularına Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. #bilimgençlerlekazanacak

‘Yaşanabilir Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ Konulu Etkinlik Takvimi:

24 Nisan 2024 Çarşamba, saat 18.30

Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nano Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Emre Erdem Bilim Kahramanları Derneği’nin Pfizer Türkiye desteğiyle hayata geçirdiği ‘Bilim Gençlerle Kazanacak’ projesi kapsamında, ‘Yaşanabilir Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ konulu bilim etkinliğinde enerji teknolojilerinin hayatımıza olan etkilerini aşağıdaki konu başlıkları özelinde anlatacak;

  • Güneş, rüzgar, hidrojen gibi yenilenebilir enerji kaynakları ile birlikte teknoloji ve malzeme biliminin gelişmesiyle ortaya çıkan alternatif enerji kaynakları geleceğin enerji sorunlarını çözebilecek mi?
  • Yeni madenler keşfedilebilir mi?
  • Göktaşlarından pil yapılabilir mi?
  • Nükleer enerji bir çözüm mü?
  • Lityum iyonu neden bu kadar önemli?
  • Spor yaparken cep telefonumuzu şarj edebileceğimiz günler yakında mı?
  • Gözyaşından elektrik üretebilir miyiz?
  • Elektrikli yarış arabaları Formula 1 pistlerinde nasıl performans sergiliyorlar?
  • Laboratuvarda uygulamalı olarak şarj edilebilir bir pil nasıl yapılır?

Bilim Etkinlikleri *Kayıt Formu: http://bitly.ws/uWNd 

Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: atolye@bilimkahramanlari.org 

* Programa katılmak isteyen 14-18 yaş arasındaki gençlerin kayıt formunu, velilerinin doldurması beklenmektedir.

İlginizi çekebilir

Pfizer Türkiye ve Ahbap Derneği’nden Anlamlı İş Birliği

Ahbap Derneği'nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen Vefa İlk ve Ortaokulu açıldı. 12 sınıflık prefabrik bina, modern eğitim imkânları sunarak bölgedeki çocukların eğitim hayatlarına kesintisiz olarak devam etmesini sağlıyor. Açılış törenine Ahbap Derneği yetkilileri, Pfizer Türkiye Ülke Başkanı Metin Hullu ve yönetim ekibi ile bölge temsilcileri katıldı.