Menarini Türkiye’den Globale Transfer

Menarini Türkiye Satınalma Direktörü Zahide Yenihayat, Global Satınalma Departmanına İtalya ve Batı Avrupa Bölge Satınalma Direktörü ve Türkiye ve META Bölge Satınalma Direktörü olarak atandı.

Dünyanın önde gelen ilaç firmalarından biri olan Menarini, Türkiye’den global atamalara devam ediyor. İlaç sektöründe 35 yıla yakın güçlü bir tecrübeye sahip olan Zahide Yenihayat, Global Satınalma Organizasyonuna İtalya ve Batı Avrupa Bölge Satınalma Direktörü olarak atandı. Zahide Yenihayat yeni görevinin yanı sıra vekaleten Türkiye ve META Bölge Satınalma Direktörü rolünü de üstlenecek.

İlaç sektörü kariyerine 1989 yılında adım atan ve yıllar içerisinde geniş deneyimler elde eden Yenihayat, güçlü satınalma ekipleri oluşturma, dijital dönüşümü destekleme, kaynak bulma stratejisi geliştirme konularında yüksek bir deneyime sahiptir. Dijital projelerin uygulanması da dahil olmak üzere satınalma süreçlerinin optimize edilmesi alanlarında başarılı çalışmalar yaptı.

Yenihayat, aynı zamanda ekip liderliği, değişim yönetimi, proje yönetimi, lojistik stratejiler geliştirme, kategori yönetimi, sözleşme yaşam döngüsü yönetimi, paydaş iletişimi, müzakere, tedarik zinciri süreçleri ve ithalat süreçleri gibi çeşitli alanlarda uzmanlığa sahip. Tüm bu bilgi birikimi ve deneyimi ile Yenihayat; başarılı kariyerine İtalya ve Batı Avrupa Bölge Satınalma Direktörü ve vekaleten Türkiye ve META Bölge Satınalma Direktörü olarak devam edecek.

Zahide Yenihayat, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun olmuştur.

İlginizi çekebilir

Lilly Türkiye’de Kıdemli Pazarlama Direktörü Olan Deniz Ukal, Almanya’ya Kıdemli Romatoloji Pazarlama Direktörü Olarak Atandı

Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezun Deniz Ukal, Sabancı Üniversitesi'nde MBA ile yüksek lisansını tamamladı. Lilly'den önce, Pfizer ve Sanofi'de satış ve pazarlama rollerinde çalışan Ukal, 2010 yılında Lilly Türkiye'ye Marka Müdürü olarak katıldı ve farklı ürünlerin sorumluluğunu üstlendi.