Özlem Önal Üzel, Menarini Global Satınalma Departmanı’na Atandı

Menarini Türkiye’de Satınalma Müdürü olarak, farmasötik ve parafarmasötik formlarda kullanılan direkt malzemelerin kalite, maliyet ve tedarik standartlarını sağlayarak satın alma faaliyetlerine liderlik eden Özlem Önal Üzel, başarılı kariyerine, Menarini Global Satınalma Departmanı’nda Ambalaj Malzemelerinden Sorumlu Global Kategori Müdürü olarak devam edecek. Üzel, yeni görevinin yanı sıra Türkiye Direkt Materyaller Satınalma Müdürü görevine de vekaleten devam edecek.

İlaç endüstrisinde 15 yılı aşkın tecrübesiyle, API kaynak bulma alanında, doğrudan malzeme tedariğinde ve proje yönetiminde güçlü bir uzmanlığın yanı sıra sektör trendleri, küresel satın alma durumu ve API için düzenleyici gereklilikler hakkında derin bir bilgi birikimine sahip olan Üzel, ayrıca kurumsal düzeyde tüm SAP ve JD EDWARDS projelerinde yol gösterici rol üstlendi.

Gazi Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden mezun olan Özlem Önal Üzel aynı üniversitede Kimya Mühendisliği yüksek lisansını 2005 yılında almış olup 2021 yılında da Galatasaray Üniversitesi’nde MBA yapmıştır.

İlginizi çekebilir

Lilly Türkiye’de Kıdemli Pazarlama Direktörü Olan Deniz Ukal, Almanya’ya Kıdemli Romatoloji Pazarlama Direktörü Olarak Atandı

Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezun Deniz Ukal, Sabancı Üniversitesi'nde MBA ile yüksek lisansını tamamladı. Lilly'den önce, Pfizer ve Sanofi'de satış ve pazarlama rollerinde çalışan Ukal, 2010 yılında Lilly Türkiye'ye Marka Müdürü olarak katıldı ve farklı ürünlerin sorumluluğunu üstlendi.