Nilay Savu Süoğlu Lilly Türkiye’ye Pazarlama Direktörü Olarak Katıldı.

Lisans öğrenimini Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yapan Nilay Savu Süoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetici MBA programını tamamladı. Aynı zamanda CPCC unvanlı sertifikalı bir koç olan Süoğlu, ilaç sektöründe önemli firmalarda ve onkoloji, hematoloji, endokrinoloji, nefroloji, üroloji ve transplantasyon gibi çeşitli tedavi alanlarında 19 yıllık deneyime sahip.

Kariyerine 2005 yılında Abdi İbrahim’de MT (Management Trainee) olarak başlayan ve sonrasında Ürün Müdürü olarak çalışmaya devam eden Süoğlu, 2010 yılında Novartis’e geçti ve Hematoloji ve Onkoloji alanlarından sorumlu Kıdemli Ürün Müdürü olarak çalıştı. 2015 yılında Pfizer’e geçtikten sonra sırasıyla Kıdemli Ticari Strateji Müdürü, Portfolyo Planlama ve İş Operasyonları Müdürü, İmmünoloji ve Onkoloji Lideri, Biyobenzerler ve Pazarlama Mükemmelliği Lideri görevlerinde yer aldı. 2020 yılında Pazarlama Direktörü olarak Astellas’a geçen Süoğlu, 2022 yılından beri Uzmanlık İş Birimi Direktörü olarak çalışıyordu.

Nisan 2024 itibarıyla Lilly Türkiye’de Pazarlama Direktörü olarak çalışmaya başlayan  Süoğlu, aynı zamanda Lilly Türkiye Yönetim Kurulu’nda yer alacak.

İlginizi çekebilir

GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü Barkın Peçen Oldu

Gelişim ve Yetenek Yönetimi stratejileriyle başarılı liderler yetiştiren GSK Türkiye, organizasyon yapısını ve Liderlik Ekibi’ni gerçekleştirdiği yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda GSK Türkiye Ekibi’nde hâlihazırda İş Zekâsı Departman Lideri olarak görev yapan Barkın Peçen, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü olarak atandı.