Ercan Kıvanç Sanovel COO’su Olarak Göreve Başladı

Güçlü üretim teknolojisi, kalite odağı, Ar-Ge gücü ve özel insan kaynağı ile sağlıklı yarınlar için sektöre öncülük eden, küresel bir ilaç firması olma vizyonu ile ilerleyen Sanovel, organizasyonel yapılanmasını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda büyüme, globalleşme ve sürdürülebilirlik stratejik odak alanlarına paralel olarak İstanbul Silivri’de bulunan Ar-Ge Merkezi ve Üretim Kampüsü’ne yaptığı ek yatırımlarla teknolojik altyapısını ve sistemlerini sürekli geliştiren Sanovel’in COO’su sektörün deneyimli isimlerinden Ercan Kıvanç oldu.

Ercan Kıvanç, ilaç sektöründeki 20 yılı aşkın tecrübesiyle büyük ölçekli ulusal ve uluslararası şirketlerde görev alarak üretim tesisi operasyonlarını başarıyla yönetti. Teknik operasyonlar, kalite, tedarik zinciri yönetimi, operasyonel mükemmellik, bilgi sistemleri ve dijital dönüşüm, iş sağlığı & güvenliği ve sürdürülebilirlik projeleri başta olmak üzere orta ve büyük ölçekli fabrika operasyonlarının stratejik yönetimini üstlenen Kıvanç, operasyonel mükemmellik odağı çerçevesinde süreç modellerinin tesis ihtiyaçlarına uyumlandırılarak kuruma adapte edilmesinde ve dönüşüm projelerinde önemli rol oynadı.

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamlayan Kıvanç; kariyerine 2002 yılında Abdi İbrahim’de başladı. Çalışma hayatına Roche ve Bayer’de devam eden Kıvanç, 2008 yılında DSM’de Fabrika Müdürü olarak görev aldı. 2011 yılında Bayer Healthcare’de Katı Üretim Müdürü olarak devam eden Kıvanç, Novartis’te 2016-2017 yıllarında Üretim Müdürü, 2017-2019 yıllarında Fabrika Direktörü, 2019-2020 yıllarında Teknik Operasyonlar Katı Formlar Operasyonel Mükemmeliyet Direktörü olarak görev yaptı. 2020-2021 yıllarında Gensenta’da Üretim Operasyonları Direktörlüğü görevini üstlenen Kıvanç, son olarak Zentiva Prag Kampüsü’nde Fabrika Direktörü olarak görev aldı. Mayıs 2024 itibarıyla Sanovel’de COO olarak göreve başlayan Kıvanç, Ar-Ge Merkezi ve Üretim Kampüsü operasyonlarının organizasyonel verimliliğinin ve etkinliğinin Sanovel’in büyüyen yapısı içinde daha da artırılması, fabrika operasyonlarının stratejik yönetimi, operasyonel mükemmellik ve dönüşüm projeleri gibi tüm teknik operasyonlar süreçlerinin yürütülmesine liderlik edecek.

İlginizi çekebilir

GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü Barkın Peçen Oldu

Gelişim ve Yetenek Yönetimi stratejileriyle başarılı liderler yetiştiren GSK Türkiye, organizasyon yapısını ve Liderlik Ekibi’ni gerçekleştirdiği yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda GSK Türkiye Ekibi’nde hâlihazırda İş Zekâsı Departman Lideri olarak görev yapan Barkın Peçen, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü olarak atandı.