Mert Yıldırım, Novo Nordisk Güneydoğu Avrupa Bölgesi Ticari, Tedaviye Erişim ve Strateji Kıdemli Direktörü Olarak Atandı

Novo Nordisk Türkiye Diyabet  ve GLP-1 İş Ünitesi Kıdemli Direktörü görevini sürdüren Mert Yıldırım  1 Ağustos 2024 itibarıyla Güneydoğu Avrupa Bölgesi Ticari, Tedaviye Erişim ve Strateji Kıdemli Direktörü olarak atandı.

Boğaziçi Üniversitesi İstanbul Kimya Bölümü’nden mezun olan Mert Yıldırım, yüksek lisansını aynı üniversitede mühendislik ve teknoloji yönetimi bölümünde tamamladı. Kariyerine Novartis’te satış temsilcisi olarak başlayan Yıldırım, kardiyovasküler ve diyabet alanlarında ürün müdürü olarak tecrübe kazandıktan sonra, 2012 yılında Novo Nordisk Türkiye’nin diyabet ekibine katılarak bir süre sonra Danimarka’da kısa süreli bir görevlendirmede çalıştı. Sonrasında Türkiye’ye dönerek ticari alana geçiş yapan Yıldırım, obezite ve diyabet alanlarında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla Türkiye’ye En İyi Satış Direktörü, En İyi Ürün Lansmanı ve En iyi Obezite Ekibi ödüllerini getirdi. Mert Yıldırım 2023 yılından bu yana Türkiye Diyabet & GLP-1 İş Ünitesi Kıdemli Direktörü olarak görev alıyordu. 

İlginizi çekebilir

GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü Barkın Peçen Oldu

Gelişim ve Yetenek Yönetimi stratejileriyle başarılı liderler yetiştiren GSK Türkiye, organizasyon yapısını ve Liderlik Ekibi’ni gerçekleştirdiği yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda GSK Türkiye Ekibi’nde hâlihazırda İş Zekâsı Departman Lideri olarak görev yapan Barkın Peçen, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü olarak atandı.