Ayça Öztürk Orhun, Novo Nordisk Türkiye Obezite ve İş Geliştirme Kıdemli Direktörü Olarak Atandı

Novo Nordisk Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Nadir Hastalıklar Kıdemli Direktörü olarak görev yapan Ayça Öztürk Orhun, Rabia Demet Özcan’ın Novo Nordisk Bulgaristan Genel Müdürü olarak atanması sonrası 1 Temmuz 2024 itibarıyla Türkiye Obezite ve İş Geliştirme Kıdemli Direktörü görevini üstlenecek.

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olan Ayça Öztürk Orhun, aynı üniversitede yüksek lisans, executive MBA yaptı. Kariyerine Wyeth İlaçları’nda satış temsilcisi olarak başlayan Orhun, ardından Lundbeck İlaçları’nda ürün müdürü olarak görev aldı. Johnson & Johnson ve Amgen firmalarının ülke ve bölge organizasyonlarında satış pazarlama, stratejik planlama, iş mükemmeliyeti, iş geliştirme departmanlarında farklı liderlik görevlerini yürüten Orhun, 2019 yılında Novo Nordisk Türkiye organizasyonuna Biyofarma İş Ünitesi Kıdemli Direktörü olarak katılarak stratejik projelere öncülük etti.  2020 yılında Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde Nadir Hastalıklar Kıdemli Direktörü görevine atanan Orhun, bölgenin kuruluş aşamasından bugüne nadir hastalıklar stratejisinin geliştirilmesine ve başarıyla uygulanmasına liderlik etti.

İlginizi çekebilir

GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü Barkın Peçen Oldu

Gelişim ve Yetenek Yönetimi stratejileriyle başarılı liderler yetiştiren GSK Türkiye, organizasyon yapısını ve Liderlik Ekibi’ni gerçekleştirdiği yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda GSK Türkiye Ekibi’nde hâlihazırda İş Zekâsı Departman Lideri olarak görev yapan Barkın Peçen, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü olarak atandı.