Tuba Ertek, Takeda Küresel Aşı İş Birimi İK Liderliğinden Sorumlu Olacak

2018 yılında Takeda Türkiye’den ICMEA Bölgesi İnsan Kaynakları İş Direktörü olarak atanan Tuba Ertek, küresel organizasyon içerisinde giderek artan sorumluluklarıyla çeşitli rollerde görev aldı. Tuba Ertek, Haziran ayı itibariyle Takeda Küresel Aşı İş Birimi İK Liderliğinden sorumlu olacak.    

İnsan Kaynakları alanında fark yaratan çalışmalara imza atan Tuba Ertek, 2015 yılında Takeda Türkiye’de İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü olarak çalışmaya başladı. Takeda’nın Shire’ı satın alması akabinde gerçekleşen kültürel ve organizasyonel dönüşümün başarılı liderlerinden biri olan Ertek, hayata geçirdiği öncü çalışmalarıyla Takeda Türkiye’nin yerel ve küresel düzeyde birçok ödül kazanmasına da katkı sağladı. 

2018 yılında ICMEA Bölgesi İnsan Kaynakları İş Direktörü olarak atanan Tuba Ertek, Dubai’den yürüttüğü yeni görevinde Türkiye, Güney Afrika, Ukrayna, Suudi Arabistan, Mısır, Lübnan, Körfez ülkeleri, Moldovya, İran, Cezayir gibi ülkelerden sorumlu oldu. 2020 yılında kariyer yolculuğuna Zürih’te devam eden Ertek, Avrupa ve Kanada Bölgesi’nde Onkoloji organizasyonu kurduktan sonra sekiz ülkede yenilikçi projeler hayata geçirerek insan odaklı bir kurum kültürü oluşturdu. Tuba Ertek, 2022 yılında ABD Onkoloji İnsan Kaynakları İş Lideri olarak atanmasıyla ABD Onkoloji İş Birimi’nin dönüşüm sürecini başarıyla yönetti.

Önemli organizasyonel dönüşümlere liderlik eden ve kariyerinde hızla yükselen Tuba Ertek; Haziran ayı itibariyle Küresel Aşı İş Birimi İnsan Kaynakları Lideri olarak kariyerine devam edecek. 

İlginizi çekebilir

GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü Barkın Peçen Oldu

Gelişim ve Yetenek Yönetimi stratejileriyle başarılı liderler yetiştiren GSK Türkiye, organizasyon yapısını ve Liderlik Ekibi’ni gerçekleştirdiği yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda GSK Türkiye Ekibi’nde hâlihazırda İş Zekâsı Departman Lideri olarak görev yapan Barkın Peçen, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü olarak atandı.