GSK Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi’nde Üst Düzey Atama

196 ülkeden oluşan GSK Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi’nde İş Operasyonları Direktörü olarak görev yapan Elif Diler Özsüt, 1 Şubat 2024 itibarıyla yine Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi SMM ve Sağlık Kurumları Etkileşim Direktörü olarak görevine başlamıştır.

2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünden mezun olan Özsüt, 2008 yılında aynı üniversitede MBA programını tamamladı. İş hayatına hızlı tüketim sektöründe satış ve pazarlama rolleriyle başlayan Özsüt, Adidas ve COTY’de Kişisel Bakım Ürünleri Pazarlama Müdürlüğü yaptıktan sonra, 2009 yılında Lilly İlaç’ta Pazarlama İnovasyonları Müdürü olarak ilaç sektörüne adım attı. Lilly’de farklı pazarlama rollerinin yanı sıra dijital pazarlama departmanını ve uzaktan tanıtım iş modelini 2010’da kurdu.   

Özsüt, 2016 yılında katıldığı GSK Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi’nde dijital pazarlama ve satış gücü etkinliği departmanını kurduktan sonra, sırasıyla, 2019-2020 yıllarında Pazarlama mükemmeliyeti ve eş zamanlı İş Mükemmeliyeti departmanlarına liderlik ederken merkez bölge yönetim ekibinde yer aldı. 2020-2021 yıllarında Körfez Ülkeleri’nde Pazarlama ve İş Birim Direktörlüğü yaptı. 2021’den bu yana aynı bölgede İş Operasyonları Direktörü olarak, GSK İlaç ve GSK Tüketim Ürünleri (Haleon) ayrılma süreci ve çoklu kanal dönüşümü ve değişim yönetimi gibi birçok stratejik projeyi başarıyla yönetti.

Elif Diler Özsüt, yeni görevinde Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi’nde SMM ve Sağlık Kurumları Etkileşim süreçlerine stratejik yön belirleme, değer transferi kamu açıklama sürecinin yönetirken, yeni portföy ve tanıtım politikasının hayata geçmesiyle, çoklu kanal ve medikal faaliyetler alanında gerçekleşen dönüşüm sürecine liderlik edecek.

İlginizi çekebilir

GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü Barkın Peçen Oldu

Gelişim ve Yetenek Yönetimi stratejileriyle başarılı liderler yetiştiren GSK Türkiye, organizasyon yapısını ve Liderlik Ekibi’ni gerçekleştirdiği yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda GSK Türkiye Ekibi’nde hâlihazırda İş Zekâsı Departman Lideri olarak görev yapan Barkın Peçen, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü olarak atandı.