Özgür Ömer Aydın Sanovel Tedarik Zinciri Direktörü Oldu

Sanovel, ulusal ve uluslararası pazarlarda büyüme stratejilerini destekleyecek adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda organizasyonel yapısını güçlendirmeyi sürdüren Sanovel’in Tedarik Zinciri Direktörü Özgür Ömer Aydın oldu.


Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Aydın, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptı, Bilkent Üniversitesi’nde e-MBA Yönetici Geliştirme Programı’nı tamamladı. Kariyerine 2000 yılında Üretim Planlama Mühendisi olarak başlayan Aydın, 2002-2004 yılları arasında A-Kalite Danışmanlık’ta Proje Yöneticisi, 2005 yılında Horoz Lojistik’te Kalite Yönetimi Uzmanı olarak görev aldı. Sonrasında Nobel İlaç’ta göreve başlayan Aydın, 2005-2006 yılları arasında Planlama Uzmanı, 2006-2007 yılları arasında SAP Proje Üyesi olarak görev yaptı. 2007 yılında Nobel İlaç’ta Planlama Şefi olarak görev alan Aydın, 2013 yılında Proje Yöneticiliği, 2014-2018 yıllarında Lojistik Müdürlüğü, 2018-2020 yıllarında Talep Planlama Müdürlüğü, 2020 yılında Tedarik Zinciri Proje Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2021 yılında Müşteri Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Aydın, 2022 yılında Entegre Planlama Müdürü olarak görevine devam etti.

Planlama (talep ve tedarik), lojistik ve SAP alanlarında 15 yıldan fazla deneyime sahip olan Özgür Ömer Aydın, görev yaptığı şirketlerin tedarik zinciri süreçlerinde önemli görevler aldı. Üretim planlama süreçlerinin ve lojistik faaliyetlerin (yerel dağıtım, ihracat ve depolama) tasarlanarak lojistik performansın artırılması, iş sürekliliğinin ve verimliliğin sağlanmasında önemli çalışmalar gerçekleştirerek tedarik zinciri dönüşüm süreçlerine liderlik eden Aydın, SAP projelerinin uygulanması ve çeşitli tedarik zinciri modüllerinin şirkete adapte edilmesinde önemli rol oynadı.

Mayıs 2024 itibarıyla Sanovel’e katılan Özgür Ömer Aydın, tedarik zinciri süreçlerinin Sanovel’in stratejik önceliklerinden operasyonel mükemmelliğe odaklanılarak güçlendirilmesine ve Sanovel’in değer zinciri yönetiminde etkin rol oynayarak iş sürekliliğini geliştirecek çalışmaların hayata geçirilmesine, tedarik, planlama ve lojistik süreçlerin stratejik yönetimine liderlik edecek.

İlginizi çekebilir

GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü Barkın Peçen Oldu

Gelişim ve Yetenek Yönetimi stratejileriyle başarılı liderler yetiştiren GSK Türkiye, organizasyon yapısını ve Liderlik Ekibi’ni gerçekleştirdiği yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor.  Bu kapsamda GSK Türkiye Ekibi’nde hâlihazırda İş Zekâsı Departman Lideri olarak görev yapan Barkın Peçen, 1 Haziran 2024 tarihi itibarıyla GSK Türkiye Dijital ve Teknoloji Direktörü olarak atandı.