İspanya’nın Ünlü Dermokozmetik Markası BABÉ, Yeniden Türkiye’de

Dermokozmetik ürünlerin güçlü markası BABÉ, 10 yıl aradan sonra yeniden Türkiye’de tüketiciyle buluştu. Yenilenen ürün formları ile sektöre iddialı bir giriş yapan BABÉ, güvenli ve etkili ürün gamıyla ülkenin her noktasındaki tüketicilerin farklı ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyor. Zadegan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kamber Çal, Laboratorios BABÉ ve yenilenen ürün formları hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

Laboratorios BABÉ’yi biraz tanıyabilir miyiz?

Öncelikle BABÉ Türkiye Distribütörü olarak Zadegan Grup’tan bahsetmek isterim. Zadegan Grup; 20 yılı aşkın süredir sağlık, medikal ve gıda alanlarında uzmanlık ve deneyimi birleştirerek sürekli yatırımlarda bulunan Türkiye’nin genç ve dinamik şirketler grubudur.

Zadegan Grup, sürdürülebilir büyüme stratejisi ile çalıştığı sektörlerde fark yaratan ve geleceğe taşıyan projeleri ile büyümeye devam ediyor. Üyesi olan firmalara yapılan eğitimlerle ve inovasyon odağıyla değişime ve yeniliğe sürekli açık olan Zadegan Grup, eğitime ve motivasyona verdiği önemle büyümeye ve gelişmeye her zaman devam edecektir.

2004 yılında Türkiye’ye getirdiğimiz ve 10 yıl boyunca faaliyetlerini yürüttüğümüz BABÉ markası distribütörlüğünü10 yıl aradan sonra yeniden devralmanın gururunu yaşıyoruz. Markamızı eskisinden de güçlü bir şekilde ülkemizde temsil etmenin heyecanı içindeyiz.

Zadegan Grup bünyesinde yer alan BABÉ markası İspanya’da cilt sorunlarına etkili çözümler sunmayı amaçlayan Romualdo Bertomeu ve Vicente Ruiz isimli iki eczacının arka odasında doğan bir marka. Kız kardeşlerine, ebeveynlerine, komşularına, arkadaşlarına, kısacası en çok takdir ettikleri insanlara tavsiye ettikleri ürünler.

Bugün BABÉ’nin özü aynı kalmıştır. Laboratorios BABÉ, 55 ülkede eczacılar, dermatologlar ve çocuk doktorları tarafından tavsiye edilen uluslararası bir markadır. BABÉ’nin yüksek kaliteli dermo-kozmetik ve farmasötik taleplerini her geçen gün daha fazla insana ulaştırmak için güvenen ve çalışan uluslararası ortaklar aracılığıyla dört kıtada faaliyet gösteriyor.

BABÉ’ye inanıyoruz, çünkü tüm ailenin cilt sağlığı ve esenliğine olan bağlılığımızı sürdürüyoruz ve tüm insanlar için güvenli, etkili ve erişilebilir dermokozmetik ürünler yaratmanın mümkün olduğunu biliyoruz.

“ÖZÜNDE SADELİK VAR”

BABÉ markasının ürün gamında neler var? BABÉ ürünlerini farklılaştıran özelliklerini biraz anlatır mısınız?

BABÉ’nin özünde sadelik var. Bu nedenle insanların çok sayıda ürün kullanmaları yerine sağlıklı bir cilt için etkili ve güvenli ürünlerle basit cilt bakım rutinlerini teşvik ediyoruz. Ürün gamımızda yüz bakımı, saç bakımı, yetişkin vücut bakımı, bebek ve çocuk bakımı ve güneş bakımı alt kategorilerinde cilt ve saç sağlığı için geliştirilmiş ürünler yer alıyor. BABÉ’nin yaşlanma, atopik dermatit, saç dökülmesi, akne gibi cilt sorunlarına çözümler sunan ürünleri bulunuyor. Ayrıca leke serisi, sağlıklı yaşlanma serisi, serum serisi gibi farklı ihtiyaçlara özel çözümler sunan ürün serilerine sahip.

Temiz içerikli ürün ne anlama geliyor? Dermokozmetik ve kozmetik ürün arasındaki farkları kısaca anlatarak BABÉ ürünlerini ayrıştıran özelliklerinden bahseder misiniz?

“Temiz içerikli ürün”, genellikle zararlı kimyasallar, sentetik maddeler veya toksik bileşenler içermeyen kozmetik ürünleri tanımlamak için kullanılır. Bu tür ürünler, cilt sağlığını korumak ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla geliştirilir. Temiz içerikli kozmetik ürünlerin özellikleri şunlar olabilir:

Doğal Bileşenler: Genellikle bitkisel özler, organik maddeler ve doğal kaynaklardan elde edilen bileşenler kullanılır.

Zararlı Kimyasallardan Arındırılmış: Parabenler, sülfatlar, sentetik parfümler, fitalatlar, petrol türevleri gibi potansiyel olarak zararlı maddeler içermemeye özen gösterilir.

Çevre Dostu: Ambalajlama ve üretim süreçlerinde çevreye duyarlı yöntemler tercih edilir. Geri dönüştürülebilir ambalajlar, çevre dostu üretim teknikleri kullanılabilir.

Hayvan Deneyleri Yapılmamış: Bu ürünler genellikle “cruelty-free” olarak etiketlenir, yani hayvanlar üzerinde test edilmemiştir. Bu tür ürünleri tercih eden tüketiciler, hem kendi sağlıkları hem de çevre üzerindeki etkileri konusunda daha bilinçli kararlar almayı amaçlar.

Dermokozmetik ve kozmetik terimleri sıklıkla birbirinin yerine kullanılsa da aralarında önemli farklar bulunmaktadır. Bu farklar, ürünlerin geliştirilme amacı, içerikleri ve kullanım alanları açısından öne çıkar: Dermokozmetik ürünler, cilt sorunlarına yönelik tıbbi destek sağlayan ve dermatologlar tarafından önerilen ürünlerdir. Cilt rahatsızlıkları, akne, rosacea, egzama, cilt hassasiyeti gibi spesifik cilt problemleri için formüle edilmişlerdir. Dermokozmetik ürünler, kozmetik ürünlere göre daha fazla aktif bileşen içerir ve ilaç benzeri etkileri olabilir. Cildin yapısal ve fonksiyonel ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflerler. Kozmetik ürünler ise genellikle estetik kaygılara yönelik kullanılır ve herhangi bir tıbbi iddiada bulunmazlar. Cildin görünümünü iyileştirmek veya belirli bir estetik sonuca ulaşmak için kullanılırlar. Genel güzellik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olurlar. Makyaj ürünleri, fondötenler, rujlar gibi estetik amaçlı ürünleri içerirler.

Dermokozmetik ürünlerin etkileri genellikle klinik çalışmalarla desteklenir ve belirli bir tıbbi sorun veya cilt tipi için geliştirilmiş formüller içerir ve eczanelerde satılırlar. Kozmetik ürünler ise marketlerde, güzellik mağazalarında, online platformlarda yaygın olarak bulunur.

BABÉ, nesiller boyu tüm ailenin cildinin güvenliğine kendini adamış bir marka. En yüksek farmasötik standartlar altında formüle edilir ve testlere tabi tutulur.

Syndet hijyen ürünleri, fizyolojik ve uyarlanmış pH, yüksek cilt toleransı, dermatolojik olarak test edilmiş olmak BABÉ’yi ön plana çıkarıyor.

Eczane ürünü kullanmanın tüketici sağlığı için önemi konusunda neler söylersiniz?

Eczane ürünü kullanmak her şeyden önce alınacak danışmanlık sayesinde tüketicinin cilt tipine ve ihtiyaçlarına göre doğru ürüne ulaşmasını sağlar. Bunun yanında; orijinal ve doğru koşullarda saklanmış (ısı, gün ışığı, nem vb.) ürün garantisi sunar. Tüketici eczane ürünü kullanarak aradığı etkinliğe ulaşmanın yanında güvenlik de satın alarak ürün kullanımı sonrası oluşabilecek problemlerden korunmuş olur.

Tüketicinin bu konudaki genel bilinç seviyesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Eczane ürünü kullanmanın sağlık açısından önemi konusunda tüketiciyi bilgilendirmek adına nasıl bir rol üstleniyorsunuz?

Tüketiciler ne yazık ki henüz eczane ürünü kullanmanın sağlık açısından önemi konusunda yeterince bilgi sahibi değiller. Bu temel bilgiyi fark edecekleri yer aslında yine eczanenin içerisi. Dermokozmetik ürünlerin doğru danışmanlık alınarak seçilmesi tüketicinin kullandığı üründen alacağı fayda bakımından çok belirleyici bir unsur. Bu bağlamda BABÉ olarak eczacı ve eczane personellerine yönelik bir eğitim maratonu oluşturacağız. Ürünlerimizin doğru tüketicilerle buluşturulması yanında genel olarak kategorinin medikal ve pazarlama bilgilerini de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede dermokozmetik kategorisini eczanelerde büyüten markalardan biri olmayı hedefliyoruz.

Eczacı ve doktorlarla nasıl bir iş birliğiniz var?

Eczacı ve doktorlara ziyaret götüren bir saha ekibine sahibiz. Eczaneler ile bayilik usulüyle çalışıyoruz. Doktorlar için ise hastalarının tedavi ihtiyaçlarına yönelik klinik çalışmalar eşliğinde geliştirilen yeni ürünlerimizin tanıtımını yaptığımız çalışmalarımız var. Her iki meslek gurubu için de kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyici bilimsel kongre ve fuarlara katılım sağlayacağız. Bunun yanında Türkiye’ ye yeni gelecek ürünler için lansman toplantıları organize edeceğiz.

BABÉ, YENİLENEN ÜRÜNLERİNİ TÜKETİCİYLE BULUŞTURMAYA HAZIRLANIYOR

BABÉ Laboratorios olarak yakın zamanda Türkiye pazarına girecek yeni ürününüz var mı?

Ekim ayında yenilenen Depigment+(depigmentasyon) serimiz için lansman yapacağız. Yılsonuna doğru da özel bir seri olan serum gurubumuz ilk kez Türkiye tüketicisi ile buluşacak. BABÉ’nin en güçlü serilerinden olan güneş bakım serisi de yenileniyor, eminiz sektör profesyonelleri ve tüketiciler çok sevecekler. Ayrıca StopAkn (Akne) serimiz tamamen yenileniyor, yeni yılda güçlü bir lansman ile bu seriyi de pazarın kullanımına sunacağız.

Yeni ürün geliştirilmesi konusunda Ar-Ge çalışmalarından bahseder misiniz?

BABÉ, Avrupa’nın en büyük kapasite ve teknolojisine sahip kozmetik üretim ünitelerinden birine sahip. Üretimin yüzde 100’ü İspanya’da olup, GMP (İyi Üretim Uygulamaları) sertifikasına sahiptir. Ar-Ge departmanımız yüksek bilimsel ve dermatolojik profilden oluşmaktadır. Formüllerimiz dermatolojik olarak test edilmiştir ve mükemmel galeniklere sahiptir. GMP (İyi Üretim Uygulamaları) yönetmeliklerine ve ISO22.716 standart sertifikasına uygun olarak üretim yapıyoruz. Kapsamlı bir Kalite & Düzenleyici kontrolü sağlıyoruz. Yenilik ve sürekli iyileştirmede lider bir grup. Sürekli büyümede olan bir genişleme planı var.

“TÜRKİYE’NİN HER NOKTASINA ULAŞACAĞIZ”

Orta ve uzun vadeli hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Zadegan Grup olarak BABÉ markamız için 5 yıllık bir stratejik plana sahibiz. 2024 yenilenme ve yeniden doğuş yılımız. 2025’te büyüyüp gelişerek 1.000 bayiye ulaşmayı hedefliyoruz. 2026 cazibe oluşturduğumuz, 2027 sadakat yaratmayı hedeflediğimiz yıllar olacak. 2028 yılına geldiğimizde hedefimiz BABÉ markasını tüketicilerle buluşturmaktan keyif alan sadakati yüksek 2.000 bayi ile çalışmak. Bu şekilde yaygın bayi ağı ile Türkiye’nin her noktasına ulaşacağız.

Son olarak neler eklemek istersiniz?

Laboratorios BABÉ olarak, sektör profesyonellerinin desteğiyle güçlü ve sağlıklı bir geleceğe adım atmak için sabırsızlanıyoruz. Bize olan güven ve desteğiniz, bizim için her zaman en büyük motivasyon kaynağı olmuştur. Bu yolculukta yalnız olmadığımızı bilmenin verdiği güven ve güçle, daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz.

İlginizi çekebilir

Atabay İlaç ve Kimya 85’inci Yılında Yerli İlaç Üretiminde Öncü Rolünü Sürdürüyor

İlaç üretimini vatani bir görev olarak üstlenen Atabay İlaç ve Kimya 85 yıldır, ihtiyaç duyan her haneye girebilecek ilaçlar geliştirerek Türkiye’yi ilaç açısından bağımsız kılmak hedefiyle çalışıyor. Atabay, yerli ilaç üretimini ileriye taşıma yolundaki faaliyetlerine büyük bir motivasyonla devam ediyor. Türkiye’nin en köklü ilaç üreticilerinden biri olan Atabay İlaç ve Kimya 85 yaşında. Atabay İlaç ve Kimya, 1939 yılından bu yana “geçmişten geleceğe sağlık” bilinci ile uçtan-uca yerli üretime odaklanıyor, halk sağlığı için çalışıyor. İlaç etkin maddeleri üretiminde yüzde 95’e ulaşan oranlarda yurt dışına bağımlı olan ülkemizde yüzde 100 yerli ilaç geliştirmeyi hedefleyen Atabay, yenilikçi projelerle sektörde fark yaratıyor. Atabay’ın Türkiye’nin en önemli ilaç etkin maddesi ve ilaç üreticilerinden biri olduğunu belirten Atabay İlaç ve Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Atabay Taşkent, “Eczacısı, hekimi, hemşiresi, ilaç üreticisi, kalite kontrol laborantı, kalite güvence uzmanı, Ar-Ge uzmanı, teknikerler, teknisyenler, hep beraber sağlıklı toplum konusunda sorumluluk alıyoruz. Atabay’da her nesil el birliğiyle halkımızın sağlığı için çalışıyor. Hedefimiz ülkemizde teknolojik know-how geliştirerek etkin madde üretim başarılarımızı birçok alana yaymak ve yerli ilaç üretimini ileriye taşıyarak, ilaçta dışa bağımlılığı azaltmak. Bu alandaki faaliyetlerimizi ve Ar-Ge çalışmalarımızı sürekli ileriye taşıyoruz. Bizden sonra gelecek nesillerin de şirketimizin değer ve hedeflerini daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz” dedi. Halk sağlığı için gerekli ilaçların sürekli bulunabilirliğini sağlıyor Atabay İlaç ve Kimya küçük molekül, bitkisel ve biyoteknolojik ilaç etkin maddeler (API) ve müstahzar ilaç konusunda Ar-Ge çalışmaları yürüten, ilaç ve aşı geliştirmek için hekimler, eczacılar, start-up’lar ve üniversitelerle iş birliği yapan, uçtan uca ilaç geliştirme değer zincirine liderlik ederek halk sağlığı için gerekli ilaçların sürekli olarak bulunabilirliğini sağlayan üçüncü nesil bir aile şirketi. İnsan sağlığını ve tabiatın korunmasını temel alan Atabay, halkın ihtiyacı olan ilaçları geliştiriyor ve ekonomik bir şekilde üretiyor. Bu işi vatani görev olarak gördüklerini dile getiren Zeynep Atabay Taşkent, “Parasetamol, Oseltamivir, Asetilsisteyn ham maddelerinin geriye dönük entegrasyonu ve zamanla geliştirilen iyi sentez yöntemi sayesinde bu ürünlerde Avrupa ve yakın coğrafyadaki tek üretici konumundayız. Bu ham maddeleri 67 ülkeye ulaştırıyoruz. Biyoteknolojik ilaç ve aşı geliştirmede Türkiye’de Ar-Ge yatırımı yapan ve insan kaynağı yetiştiren öncü firmalar arasındayız. İhtiyaç duyan her haneye girebilecek ilaçlar geliştirerek, Türkiye’yi ilaç açısından bağımsız kılmak hedefiyle çalışıyoruz” diye konuştu. “Kârımızı üretim tesisi, ürün geliştirme ve Ar-Ge için ayırıyoruz” Zeynep Atabay Taşkent sözlerine şöyle devam etti: “İlaç geliştirme sürecine uçtan uca yatırım yapıyoruz. Kârımızı üretim tesisi, ürün geliştirme ve Ar-Ge için ayırıyoruz. Yerli ilaç etkin maddesi üretim kapasitemizi arttırmak üzere Teknoloji Odaklı Sanayi Hamle Programı’nda proje yürütüyoruz. 2019 senesinde Acıbadem Ar-Ge Tesisimiz için ve 2022’de ise Gebze Ar-Ge Tesisi için T.C. Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’ndan akreditasyon aldık. İkinci Ar-Ge merkezimizde küçük molekül, biyoteknoloji, aşı ve Geleneksel Bitkisel Tıbbı Ürün (GBTÜ) üzerine yeni ilaç etkin maddeleri (API) geliştiriyoruz. Pandemi döneminde Covid-19’a karşı mücadelede geliştirdiğimiz ilaç, aşı ve Ar-Ge yatırımlarıyla 2020 senesinde ‘Turkish Time Ar-Ge 250’ sıralamasında 75’inci sırada yer alarak zor dönemlerde de halkın ihtiyacı olan ilaçları karşılamak üzere çıktığımız yolda, kararlılığımızı bir kere daha göstermiş olduk.” İSO’nun en büyük ilaç firmaları arasında 6’ncı sırada İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nda en büyük ilaç firmaları arasında 6’ncı sırada yer alan Atabay, tüm tesislerinde Sağlık Bakanlığı tarafından GMP (İyi Üretim Uygulamaları) onayına sahip. 150’nin üzerinde beşeri, tarım ve veteriner ilaç etkin maddesine imza atan Atabay, tesislerindeki özel antibiyotik, şurup, steril üretim, toz dolum, tablet ve kapsül hatlarıyla yaklaşık 300 milyon kutu kapasitesine ulaşarak, ülkemizde iç piyasaya en fazla üretim yapan tesisler arasında yer alıyor. Atabay Biyoteknoloji, ülkemizde aşı üretim iznine sahip T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan GMP onayı almış 5 tesisten ve mikrobiyal biyobenzer üretim iznine sahip 3 tesisten biri. TÜBİTAK destekli İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (IBG) tarafından Covid-19 pandemisi için geliştirilen ve bir platform aşı teknolojisi olma açısından çok kritik olan ‘Rekombinant Protein RBD Subunit Aşısı’, GMP onaylı Atabay Biyoteknoloji Tesisi’nde klinik çalışmalar için üretiliyor. Türkiye’nin 10 üniversitesi ile kamu-üniversite-sanayi iş birliği projeleri geliştiren Atabay, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile stratejik Ar-Ge projeleri yürütüyor. Ayrıca üniversite Sanayi İş birliği Merkezi Platformu- ÜSİMP’e üyeliği sayesinde ülkemizdeki birçok Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoparkı ile iş birliklerini güçlendiriyor. Yenilikçi ürün ve ihracat çalışmalarına hız kazandırdı Atabay İlaç ve Kimya, müstahzar ürün gamında Beta laktam antibiyotik, steril infüzyon, steril kullanıma hazır şırınga, tablet, toz dolum ve şurup tesislerinde hem yurt içine hem de yurt dışına üretim yapıyor. 2020 senesinde yapılan modernizasyon atılımı ile üretim tesisleri için EU GMP, Kanada GMP onaylarını alarak ihracat kapasitesini artıran Atabay, aynı zamanda T.C. Sanayi Teknoloji Bakanlığı Hamle Programı ile ilaç etkin madde (API) üretim tesisi modernleşmesi ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi çalışmasını da hızlandırdı. Atabay, stratejik olarak gördüğü bu alanda; dünyada gelişebilecek doğal afet, ekonomik kriz ve politik durumlardan bağımsız bir şekilde ülkemizde ve yurt dışında ilaç ihtiyacını karşılayabilmeyi hedefliyor.