Humanis, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olan Turquality programına kabul edildi.

“Herkes için sürdürülebilir sağlık” anlayışıyla toplum sağlığı için üretim yapan Humanis, global pazarlardaki konumunu daha da güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım atarak Turquality programına dahil oldu. T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programı olan Turquality, Türk markalarının küresel ölçekte rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Turquality programı ile birlikte Humanis, marka yönetimi, pazarlama, ürün geliştirme ve operasyonel mükemmeliyet alanlarında küresel rekabette en yüksek olgunluk seviyesine ulaştığını doğrulamış oldu.
Türkiye’den Çin’e ilaç ihracatı yapan ilk şirket
Humanis, yüksek üretim gücüyle sektöründe öncü konumda yer alıyor. Tekirdağ Çerkezköy’de 108.000 metrekarelik arazi üzerine kurulu, 45.000 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinde Humanis, yıllık 330 milyon kutu ilaç üretiyor. Küresel pazarlarda 45 ülkeye ihracat yapan firma, EU-GMP (AB İyi Üretim Uygulamaları) standartlarındaki üretim yetkinliği sayesinde dünya pazarlarında yoğun ilgi görüyor. Türkiye’den Çin’e ilaç ihracatı yapan ilk şirket olan Humanis, ABD ve Güney Amerika’da da büyümeyi hedefliyor. Almanya’nın Berlin şehrinde yeni bir ofis açan firma, Avrupa’daki adımlarını daha da güçlendiriyor. Yüksek ihracat kapasitesiyle dünya pazarlarında global Türk firması olarak öne çıkıyor.