SolunumTV Podcast Serisi Yayında!

 

Solunum Derneği TÜSAD alanında bir ilke imza attı ve SolunumTV podcast serisi yayına başladı. SolunumTV podcast yayınlarında başta akciğer sağlığı olmak üzere sağlıktaki son gelişmeler ele alınırken, doktorlar farklı yönlerini yansıtan keyifli sohbetleriyle de dinleyiciyle buluşuyor.

 Podcast yayıncılığı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Zaman ve mekân kısıtlamasını ortadan kaldıran ve ekrana bağlı kalmadan ulaşılan içerikler giderek daha çok dinleyici çekiyor. Kitaptan sinemaya, psikolojiden teknolojiye farklı içeriklerin sese dönüştüğü podcast yayıncılığına solunum hekimleri de başladı. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD), alanında bir ilke imza attı ve solunum hekimleriyle beraber hazırlayıp kaydettiği podcast serisini yayınlamaya başladı.

Türkiye’nin alanında en köklü ve en büyük hekim uzmanlık derneği TÜSAD’ın iletişim platformu SolunumTV, yayınları ile hem podcast hem de sağlık dünyasına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. SolunumTV’de yayımlanan ve ilk günden bu yana ilgiyle dinlenen podcast serilerinde, en güncel sağlık gelişmeleri uzman gözüyle değerlendiriliyor. Seride ayrıca görevlerinin başında özveriyle çalışırken gördüğümüz hekimlerin, kariyer hikâyelerinden seçtikleri hobilere uzanan keyifli sohbetler de yer alıyor.

Şimdilik 4 farklı seri…

Önümüzdeki günlerde podcast serilerini artırarak yeni nesil radyo hedefi ile yola çıkan SolunumTv’de şu anda 4 farklı seri bulunuyor. “Sağlık Olsun” programında Doç. Dr. Onur Turan, tüm dünyadaki güncel sağlık olaylarını yanlış ve doğru bilinen yönleriyle ele alıyor ve dinleyicilerini hızlı bir sağlık turuna çıkarıyor. TÜSAD İdari Yöneticisi Hatice Yıldırım Somuncu “Bir Nefes Sıhhat” podcasti ile uzman hekimlere akciğer sağlığı ile ilgili en merak edilen soruları yöneltiyor. Deneyimli gazeteci ve iletişimci Nilgün Karataş’ın hazırlayıp sunduğu “Hekim Hikâyeleri”, solunum hekimlerinin bilinmeyen dünyasına ışık tutarken gençler için önemli ipuçları da veriyor. TÜSAD Ankara şubesinden Şima Kılıçarslan ise “Teneffüs” podcasti ile sağlık konusunun dışına çıkarak, edebiyattan sanata, spordan yogaya kadar farklı konularda hekimlerle sohbet ediyor.

Farklı bir soluk…

 Pilot yayınların başarıyla tamamlanmasının ardından duyurusu yapılan SolunumTV podcast yayınlarının sadece üyeler için değil, toplumun tüm kesimleri için hazırlandığını belirten TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Ülkü Yılmaz şunları aktardı: “Sağlıkçılar başta olmak üzere pandemi nedeniyle herkesin hem mental olarak hem de fiziken yorgun olduğu bu günlerde sağlık dünyasına farklı bir soluk getirmek istedik. 50 yıllık bir dernek olan TÜSAD, tarihi boyunca birçok ilke imza atmış, teknolojik ve yenilikçi pek çok uygulamanın öncülerinden olmuştur. TÜSAD bu özelliğini günümüzde de devam ettiriyor. Türkiye’nin alanında ilk dijital kongresini gerçekleştirirken, bir dizi online eğitimler, etkinlikler, webinar’lar, sosyal medya canlı yayınları gibi birçok faaliyet yürütüyoruz. Şimdi de SolunumTV podcast yayınlarına başladık. TÜSAD, solunum sağlığı konusunda hem hekimlerin mesleki gelişimine hem de toplumsal bilinçlenmeyi merkezine alan bir dernek. SolunumTV podcast’leri gibi yenilikçi uygulamalar ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.”

SolunumTV podcast serisini www.solunumtv.com sitesinden ya da Spotify, Google Podcast, Apple Podcast, Anchor, Breaker, Radio Public, Pocket Casts gibi platformlardan dinlemek mümkün.

 

 

 

 

 

 

İlginizi çekebilir

Mor Gün’de İzmir Saat Kulesi Farkındalığın Işığını Yaktı

nya genelinde en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla 26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü’nde İzmir Saat Kulesi, epilepsi farkındalığının rengi mor ile aydınlatıldı.