Bristol Myers Squibb Türkiye’den Rusya’ya Önemli Görevlendirme

BMS Türkiye Genel Müdürü Ece Kaşıkcı, mevcut sorumluluk bölgesine ek olarak bir süreliğine Rusya ekibine liderlik edecek. 1 Mayıs itibarıyla Rusya Geçici Genel Müdürü olarak göreve başlayan Ece Kaşıkcı aynı zamanda Türkiye yönetiminden sorumlu olmaya devam edecek.

Tüm dünyada yenilikçi ilaçları geliştirerek pazara sunan lider biyofarma şirketi Bristol Myers Squibb’in Türkiye Genel Müdürü Ece Kaşıkcı mevcut sorumluluk bölgesine ek olarak geçici bir süre Rusya ekibine de liderlik edecek.

ABD dışındaki uluslararası pazarlar için COVID-19 çalışmalarına liderlik etmek üzere atanan BMS Rusya Genel Müdürü Marek Vasicek’ten 1 Mayıs itibarıyla görevi devralan Ece Kaşıkcı Rusya’ya yeni genel müdür ataması yapılana kadar görevini sürdürecek.

20 yılı aşkın sektörel tecrübesi bulunan Ece Kaşıkcı, 2014 yılında BMS Türkiye’ye katıldı ve sırasıyla finans direktörü, İmmünoloji & Viroloji İş Birimi’nin direktörlüğü görevlerini üstlendi. 2017 yılında Türkiye Genel Müdürü olarak atanan Ece Kaşıkcı üstlendiği üst düzey görevleri kapsamında başarılı ve öncü birçok işe imza attı.

 

İlginizi çekebilir

Nadir Bir Kan Hastalığı: Hemofili

Nadir hastalıklar toplumda 2 binde birden daha az sıklıkla görülen hastalıkları ifade ediyor. Bunlardan biri olan hemofili, doğuştan itibaren genetik bir bozukluk nedeniyle kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddelerden birinin eksik, bozuk veya hiç olmamasından kaynaklanıyor. İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar nadir hastalıklardan biri olan hemofiliye ilişkin önemli bilgiler paylaştı.