Yıl İçinde Yeni Ürünlerimizi Göz Hekimleriyle Buluşturmaya Hazırlanıyoruz

Özge Arslanalp

Alcon Vision Care İş Birimi Direktörü

Alcon Vision Care olarak 2021’de gündeminizde neler olacak?

Pandemide değişen ihtiyaçlara göre yeniden şekillendirdiğimiz ürün portföyümüzde öncelikle yaşam kalitesini artıran ve daha rahat bir görüş sağlayan yenilikçi ürünlere yöneliyoruz. 2021 yılı içinde gerek kontakt lens gerekse kuru göz hastaları için yeni ürünlerimizi göz hekimlerinin hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bu ürünler arasında en öne çıkanlar; kuru göz tedavisinde göze rahatlık sağlayan ürünler, HydraGlyde nem teknolojisi içeren ve astigmatlı hastaların tercih edebileceği ürünler ve presbiyopili hastaların kullanabileceği multifokal kontakt lenslerimiz.  Pandemide uzun süreli görme konforu ve nemlilik teknolojisine sahip olan bu ürünlere olan talep 2021’de de devam ediyor.

 Pandemide kontakt lens kullanımında trendler nasıl gelişti?

Kontakt lensler henüz dünya çapında yeterince penetrasyon sağlanmış bir alan değil. Pandemiyle birlikte artan hijyen arayışı günlük kullan-at lenslere olan talebi çok daha fazla artırdı. Öte yandan pandemi sürecinde bilgisayar başında geçen uzun çalışma saatleri, eğitimin de aynı şekilde dijitalleşmesi, uzayan insan ömrü, yaşlanan nüfus, değişen oyun alışkanlıklarının da göz kuruluğu ürünlerine olan talebi artırdığını görüyoruz. Alcon Vision Care olarak kullanıcılarımızın göz sağlığına yönelik bilincini artırmayı önemsiyoruz. Bununla birlikte farklılaşan ihtiyaçları her alanda karşılamak adına, yeni nesil yüzey teknolojili lensler gibi güçlü ürünler içeren portföyümüzle inovasyonu hızlandırmaktayız.

 Belirttiğiniz gibi pandemiyle beraber kuru göz hastalığında artış gözlemleniyor. Bu alanda yürüttüğünüz çalışmalar var mıdır?

Uzun saatler ekran başında geçiriyor olmak toplumda kuru göz rahatsızlığını tetikledi diyebilirim. Sürekli ekrana bağlı çalışmak, evde kapalı mekânda çalışmak durumunda kalmak göz sıvısının kuruması, gözlerin yanması, kaşınması, kızarması, sulanması gibi semptomlara yol açtı.   Ciddi bir yaşam kalitesi düşüşüne sebep olan bu hastalık her ne kadar biz beyaz yakalı çalışanların hastalığı gibi dursa da bütün gün ekranları başında eğitim gören çocuklarımız ve gençlerimiz de risk grubundalar. Bununla birlikte yapılan araştırmalar maske kullanımının kuru göz hastalığını tetiklediğini göstermekte. Bu alanda bir sıkıntınız varsa hemen göz hekiminizle görüşüp göz damlası kullanımına başlayarak gözlerinizi rahatlatacak tedaviye erişebilirsiniz.

Kuru göz hastalığı konusunda Alcon olarak ciddi bilinirlik çalışmalarımız bulunuyor. Yalnızca gözüm kaşınıyor deyip geçtiğiniz ve basit bir göz damlası ile çözülebilecek bir göz problemini önemsemeyerek çok daha ciddi sonuçlara yol açabilme ihtimalimiz var. Biz de bu alanda kamuoyunu bilinçlendirmeyi çok önemsiyoruz. Kuru göz deyip geçmemiz gerektiği konusunda halkı, özellikle beyaz yaka çalışan grubunu ve öğrencilerimizi bilinçlendirmeyi önceliklendiriyoruz.

 

 

 

İlginizi çekebilir

Mor Gün’de İzmir Saat Kulesi Farkındalığın Işığını Yaktı

nya genelinde en sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsi hastalığına dikkat çekmek amacıyla 26 Mart Mor Gün - Epilepsi Farkındalık Günü’nde İzmir Saat Kulesi, epilepsi farkındalığının rengi mor ile aydınlatıldı.