Cumhuriyetin 101’inci yılında 101 Bisiklet Depremzede Çocuklarla Buluşturuldu

Humanis, Mustafa Kemal Atatürk’ün bisiklet sporunun daha çok kişiye ulaştırılması için kurdurduğu bisiklet takımından aldığı ilhamla bisiklet atölyesi çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalar kapsamında bin 200’den fazla çalışanın desteğiyle 101 bisiklet yapıldı. Bisikletler, ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan depremin yıl dönümünde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla bölgede bulunan çocuk bakım kuruluşlarına ulaştırıldı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılını ‘Rotamız Cumhuriyet’ isimli kısa filmiyle kutlayan ilaç firması Humanis, filmde konu edinilen hikâyeyi ölümsüzleştirmek adına bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek bisiklet atölyesini başlattı. Atatürk’ün bisiklet sporunu daha çok kişiye ulaştırmak için kurdurduğu bisiklet takımından aldığı ilhamla yapılan atölye etkinliklerinde bin 200’den fazla çalışanın desteğiyle 101 bisiklet yapıldı. Bisikletler, ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırılan depremin yıldönümünde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla bölgedeki çocuk bakım kuruluşlarına ulaştırıldı. Bisikletlerin Adana ve Gaziantep’te gerçekleştirilen dağıtım törenlerine Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Adana İl Müdür Yardımcısı Tarık Kanalıcı, Adana Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Veysel Ege, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Gaziantep İl Müdür Yardımcısı Lütfiye Taş, Gaziantep Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mesut Polat, Humanis’in merkez ofis ve bölge çalışanları ile çocuklar katıldı.

“Paylaştığımız Hikâyenin Sadece Filmde Kalmasını İstemedik”

Projeyle ilgili bilgi veren Humanis CEO’su Yunus Sancak, “Cumhuriyetimizin bizlerin gelişimine katkısı ve değeri paha biçilemez. Bugün dünya çapında hizmet veren bir şirket olarak yüksek kalitede üretim yapabilmemizin sebebi de Cumhuriyet’in bize kazandırdıklarıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimize verdiğimiz bu önemi de ‘Rotamız Cumhuriyet’ adlı kısa filmimizle vurguladık. Paylaştığımız hikâyenin sadece filmde kalmasını da istemedik ve bu doğrultuda bisiklet atölyesi etkinlikleri başlattık” dedi.

Yunus Sancak, şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin 101’inci yılında 101 bisikleti Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Osmaniye illerindeki devlet koruması altındaki 7-12 yaş arasındaki çocuklarla buluşturduk. Böylelikle Cumhuriyetimizin özel kutlamalarına anlamlı bir iz bırakmış olduk. Firmamızın sosyal sorumluluk alanında çalışmaları hız kesmeden devam edecek.”

İlginizi çekebilir

Novo Nordisk Türkiye, Bir Kez Daha ‘En İyi İşveren’ Seçildi

Danimarka merkezli global sağlık şirketi Novo Nordisk, Great Place to Work® Enstitüsü tarafından Türkiye’de bir kez daha ‘En İyi İşveren’ seçilerek, genel sıralamada 4. sıraya yükseldi.