Takeda Türkiye’nin Lenfomart Galeri Projesine İki Ödül

Takeda Türkiye’nin lenfoma hastalığında erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla hayata geçirdiği Lenfomart Galeri Projesi iki kategoride aldığı ödül ile taçlandırıldı. Proje, uluslararası pazarlama ve iletişim ödül platformu olan Muse Creative Awards’dan Altın ve Gümüş ödüllere lâyık görüldü.

Küresel düzeyde geliştirilen tedavi yöntemlerini Türkiye’deki hastalarla buluşturan Takeda Türkiye, hastaların yaşam kalitelerini arttırmayı hedeflerken, hayata geçirdiği projelerle erken tanı konusunda toplumda bilgi düzeyini artırmayı amaçlıyor. Takeda Türkiye’nin lenfoma hastalığında erken teşhisin kritik rolünü vurgulamak amacıyla tasarladığı dijital bir sanat galerisi projesi olan ‘Lenfomart Galeri’ uluslararası düzeydeki en prestijli ödül platformlarından biri olan Muse Creative Awards’tan iki ödül aldı.  

Proje, reklamcılıktan dijital medyaya, pazarlama stratejilerinden iletişim çalışmalarına kadar en başarılı projeleri ödüllendiren Muse Creative Ödülleri’nde; Web Sitesi kategorisinde Altın Ödül alarak En İyi Sağlık Sitesi Ödülü’ne ve Markalı İçerik kategorisinde Gümüş Ödül’e lâyık görüldü.

Sağlık alanında, dijital ve sanatın güçlü bir birleşimi olarak dikkat çeken Lenfomart Galeri Projesi ünlü fotoğraf sanatçılarının objektifinden kurgusal lenfoma hastalarının yaşam mücadelesini aktarıyor. Galeride yer alan her bir sergide kurgusal bir hasta yolculuğu farklı bir fotoğrafçının yorumu ile hikâyeleştiriliyor. İlk olarak Tamer Yılmaz’ın fotoğrafladığı kurgusal karakterin yer aldığı ve önümüzdeki dönemde Dilan Bozyel, Kerem Çobanlı ve Barış Kaya’nın hikâyelerinin de yayınlanacağı sanal galeri www.lenfomart.com web sitesi üzerinden ziyaret edilebiliyor. 

Reklam ve iletişim dünyasının profesyonelleri tarafından değerlendirilen bir platformdan alınan bu ödüllerin konuya dikkat çekme noktasında çok kıymetli olduğunu paylaşan Takeda Türkiye Genel Müdürü Ömür Mangaloğlu; “Lenfomart Galeri Projesi ile sanatın ve teknolojinin gücünü birleştirdik. Lenfoma hastalarının mücadelesini, hastalığın aşamalarını 360 derece gezilebilen sanal bir ortama taşıdık. İlk günden itibaren yoğun ilgi gören bu çalışmamızın uluslararası bir platformdan da iki ödül alması bize doğru bir noktaya odaklandığımızı bir kez daha gösterdi. İnsanlar için daha sağlıklı, dünya için daha parlak bir gelecek sunma vizyonumuzla sürdürdüğümüz yolculuğumuzda toplumda değer yaratan projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

İlginizi çekebilir

Bayer, Türkiye’de 70. Yılını Kutluyor

Dünyada 160, Türkiye’de ise 70 yıldır faaliyet gösteren Bayer, hem tarım hem de sağlık alanında önemli bir konumda yer alıyor. Kadın sağlığı, kardiyoloji, nefroloji, oftalmoloji ve onkoloji alanlarında insanların yaşamlarında fark yaratan, yenilikçi ilaçlar ve yeni terapötik yaklaşımlar araştırıp geliştiren Bayer İlaç’ın Türkiye ve İran Ülke Grubu Başkanı Colin Tyrer ile şirketin Türkiye’deki faaliyetleri, Ar-Ge ve klinik araştırmalara yaptığı yatırımları, sosyal sorumluluğa ve sürdürülebilirliğe bakış açısı ve projeleri ile Türkiye’deki yerelleşme adımlarına ilişkin konuştuk.