Türk ilaç endüstrisinin öncü firmalarından Drogsan İlaçları, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, gönüllü çalışanlarıyla bir araya gelerek otizm spektrum bozukluğuyla yaşayan bireylerin hayatlarına dikkat çekti.
Otizmden etkilenmiş bireylerin aileleri tarafından 1988 yılında Ankara’da kurulan, Türkiye’nin bu alandaki ilk derneği olan “İlgi Otizm Derneği” bünyesinde, otizmden etkilenmiş çocuk ve gençlerin nitelikli eğitim alması için çalışmalar yürüten İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi iş birliğiyle bu seneki farkındalık çalışmaları kapsamında sanat atölyesi gerçekleştirildi.
Drogsan İlaçları Genel Müdürü Dr. Ersan Küçük konuyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: “İnsan sağlığı için değer üreten ilaç şirketlerinin özel gereksinimli bireylerin sesi olmada da yeri ve önemi büyük. Kurulduğu günden itibaren sosyal sorumluluk projelerinin parçası olmaya ve dezavantajlı gruplara destek vermeye çalışan Drogsan İlaçları olarak, bu sene Dünya Otizm Farkındalık Günü için bir araya geldik. ‘Farklılıkların farkında ol, daha kapsayıcı bir dünya inşa et!’ diyerek her bireyin benzersizliğini ve değerini anlamaya çağrıda bulunduk. Bu bilinç ve sorumluluk ile 50. yılımızı doldurmaya yaklaşırken, çalışma arkadaşlarımızın da dahil olduğu sosyal projelerimizle sürdürülebilir toplum için çalışmalarımıza devam ediyor, daha anlayışlı ve kucaklayıcı olmayı amaçlıyoruz.”
Atölye öncesinde dernek yetkililerinin sunumuyla otizmi daha yakından tanıma ve ihtiyaçlarını anlama imkanı bulan Drogsan İlaçları çalışanları, rehber öğretmenler eşliğinde öğrencilerle gerçekleşen Farkındalık Sanat Atölyesi’nde çocuk ve gençlerle resim, boyama, el baskısı etkinliklerini birlikte yaptı. Özel gereksinimli bireylerin hayatına nasıl dokunulabileceğini deneyimleyen gönüllüler atölye sonrasında renkli balonlar uçurarak otizmin sadece farklılık değil, aynı zamanda zenginlik ve çeşitlilik olduğuna dikkat çekti.