Nestlé Health Science, Malnütrisyon Tedavisinde Yerelleşme Adına Öncü Rolünü Pekiştiriyor

Nestlé Health Science, Türkiye’nin ilk yerli enteral beslenme ürünleri ile çocuklarda ve yetişkinlerde yetersiz beslenme (malnütrisyon) tedavisine destek veriyor. Nestlé Health Science, 250 milyon TL’lik yatırımıyla Bursa Karacabey’deki fabrikasında üreteceği 29 farklı ürünle de sağlıkta yerelleşme stratejisinde öncü rolünü sürdürecek.

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin tüketici sağlığı, medikal beslenme ve yenilikçi beslenme alanlarında faaliyet gösteren iş birimi Nestlé Health Science, geniş ürün portföyü sayesinde malnütrisyonla mücadelede hastaların ve sağlık profesyonellerinin yanında duruyor.

Nestlé Health Science, her yıl medikal beslenme konusunda malnütrisyona yönelik yoğun bakım, geriatri, pediatri, onkoloji, cerrahi ve diyabet platformlarında bilimsel bazlı besinsel çözüm üretiyor.

13 yıl önce 27 çalışanla faaliyete başlayan Nestlé Health Science Türkiye, bugün 200’den fazla çalışanıyla büyümeyi sürdürüyor. Sağlık profesyonelleri ve tıp dernekleri ile toplumun hassas kesimlerinin ihtiyaç duyduğu, kritik role sahip ürünler konusunda iş birlikleri yürüten Nestlé Health Science Türkiye, bilim odaklı yaklaşımı sayesinde her ihtiyaca uygun, etkinliği ve güvenilirliği test edilmiş ürünleriyle öne çıkıyor.

Nestlé Health Science’ın ürettiği enteral beslenme alanında Türkiye’nin ilk onaylı ve geri ödemeli yerli ürünleri, doktorlar tarafından reçeteleniyor ve Sağlık Bakanlığı’nca fiyatlandırılarak, SGK tarafından geri ödeniyor.

İthal ürünlerin yüzde 63’ü Nestlé Health Science’ın Türkiye’deki fabrikasında üretilecek

 Enteral beslenme alanında Türkiye’de yerli üretim yapmak için ruhsat alan ilk şirket Nestlé Health Science, 2020 yılı Haziran ayında alınan resmi izinle Türkiye’nin ilk yerli enteral beslenme ürünlerinin üretimine Balıkesir’de Gönenli Süt A.Ş. tesisinde başladı. Tıbbi Amaçlı Beslenme Ürünlerinin Yerelleştirilmesi Programı kapsamında üretilen ürünler, 2021 yılının Mart ve Nisan aylarında eczanelerdeki yerini aldı.

“Sağlık endüstrisinde yerelleşme stratejisi” çerçevesinde ilk adımı sözleşmeli üretimle atan Nestlé Health Science, yerelleşme çalışmalarının ikinci adımı olarak 250 milyon TL’lik yatırım ile Ekim 2020’de Bursa Karacabey’de kendi fabrikasının temellerini attı. Fabrikanın 2022 yılında faaliyete geçmesiyle birlikte 8 farklı ürün grubuna ait 29 oral beslenme ürünü Türkiye’de üretilecek. Nestlé Health Science fabrikası, aynı zamanda Türkiye’nin enteral beslenme alanında kendi alanına özel ilk fabrikası olacak.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önemli destekleri ile gerçekleşen bu yatırım, Türkiye’nin medikal beslenme alanında stratejik bir ihracat merkezi olmasının da önünü açacak. Burada üretilen enteral beslenme ürünleri, dünyanın farklı ülkelerine ihraç edilerek Türkiye’nin ihracattaki büyümesine ivme kazandırılacak. Üretimin yerelleşmesi ile birlikte orta vadede, kullanılan hammaddelerin de tamamen yerel kaynaklardan temini planlanıyor.

 Hanzade Yaz: “Enteral beslenme sektörüne öncülük etmekten gurur duyuyoruz.”

Önümüzdeki üç yılda Nestlé Health Science’ın fabrikasının ürün geliştirme üssüne dönüşeceğini beliren Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü Hanzade Yaz, yerelleşme kapsamındaki yatırımlarının istihdam ve lokal büyüme açısından Türkiye ekonomisine katkı yaratacağını ifade etti.

Nestlé Health Science Türkiye olarak uzun yıllara dayanan tecrübeleriyle “Daha sağlıklı bir yaşama katkıda bulunmak” amacıyla çalıştıklarını anlatan Yaz, “Tüketicilerin sağlık yönetimine yaklaşımını değiştiren beslenmeyle ilgili terapiler ve tedaviler geliştirmeyi amaçlayan Nestlé Health Science Türkiye, yerelleşmede ilklere imza attı. Enteral beslenme sektörüne öncülük etmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Tüketici sağlığı, medikal beslenme ve yenilikçi beslenme gibi tanınmış olduğumuz alanlarda zengin ve belli konulardaki spesifik ürün portföyümüz ile pazardaki diğer oyunculardan ayrılıyoruz. Sağlık yönetiminin hayati bir parçası olduğu klinik olarak kanıtlanmış ve beslenme şeklini düzeltmeye yardımcı geniş bir ürün yelpazesine sahibiz” dedi.

 

 

 

İlginizi çekebilir

Ruhsatlandırma Birimi, Hastaların Yenilikçi İlaçlarla Buluşmasında Kritik Bir Rol Üstleniyor

AstraZeneca Türkiye Ruhsatlandırma ve Pazar Erişim Direktörü Görkem Saka ile Türkiye’de ilaçların ruhsatlandırma süreçleri, AstraZeneca Ruhsatlandırma Birimi’nin faaliyetleri ve yenilikçi ilaçların hastaların hizmetine sunulmasındaki rolüne ilişkin bir sohbet gerçekleştirdik.