Bionnex ile Saç ve Cilt Sorunlarına Etkili ve Doğal Çözümler…

İsveç’e özgü endemik bitkilerden üretilen doğal içerikli cilt ve saç bakımı alanında uzmanlaşmış, İsveçli kozmetik/dermokozmetik firması Carex Sweden’ın dermokozmetik markası Bionnex’e ve dermokozmetiğin geleceğine ilişkin sorularımızı İş Birimi Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Atınç Aksoy yanıtladı.

Bilimin gücünü yanına alarak İsveç’e özgü endemik bitkilerden üretilen kozmetik markalarına sahip olan Carex Sweden’ın hikâyesini anlatır mısınız?

Carex Sweden olarak, İsveç’e özgü endemik bitkilerden üretilen doğal içerikli cilt ve saç bakımı alanında uzmanlaşmış İsveçli kozmetik/dermokozmetik markasıyız. Sadece ürün içeriklerimizle değil, üretim aşamamızda da doğaya saygılı üretim yaparak yenilikçi ve yüksek performanslı ürünleri tüketiciyle buluşturuyoruz. Carex Sweden’in bünyesinde Bionnex, Celenes by Sweden, Dr. Oil ve Uvela markalarımız bulunuyor. Temiz içerik mottosunu ilke edindiğimiz ürünlerimiz, klinik ve dermatolojik olarak test süreçlerinden titizlikle geçiyor.

Dermokozmetik markanız Bionnex ile Nordik bitkileri kullanarak geliştirdiğiniz formüllerle ne gibi çözümler sunuyorsununuz? Bize Bionnex’in dermatolojiye uzanan yolculuğu hakkında neler söylemek istersiniz? 

İsveç’in Nordik endemik bitkilerinden aldığı güçle kurulan Bionnex Laboratuvarlarımız ile tüketicilerimizin saç ve cilt sorunları için doğal, etkili ve uzun süreli sonuçlar veren çözümler sunuyoruz. Bionnex’in doğanın ve bilimin birleşiminden aldığı ilhamla, dermatolojik alanda sunduğu ‘Nordic Dermo Organic Care’ yaklaşımıyla cilt ve saç sağlığına doğal içeriklerle dokunuyoruz.

Ar-Ge çalışmalarımıza Nordik endemik ve zengin bitki kaynaklarını da dahil ederek yön verdiğimiz Bionnex Laboratuvarlarımızda, alanında uzman doktor ve eczacılarla birlikte çalışarak cilt sorunlarına kalıcı ve etkili çözümler geliştiriyoruz.

Dermokozmetik sektörünün geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz? Bionnex markanızı dermatolojinin geleceği ile nasıl bağdaştırırsınız?

Dermokozmetiklerin temeli,  güçlü bilimsel araştırmalara ve formüllere dayanmaktadır. Geleneksel kozmetiklerin aksine dermokozmetikler, cilt sağlığını iyileştirmek ve belirli bir problem çözümüne odaklanmak için formüller geliştirmeye çalışır. Bu ürünler, maksimum etki sağlaması adına  devamlı yeni tekniklerle her ayrıntısına son derece dikkat edilerek geliştirilmektedir. Dermokozmetiğin geleceğinde de yeni ve devamlı geliştirilen bu formüllerin sürekli araştırmalar ve deneyimlediğimiz yeniliklerle oldukça parlak olduğunu söyleyebiliriz. Bionnex markamızla da bilimin ışığında; kuzey ülkelerinde yetişen Nordik endemik bitkileri kullanarak daima yeni formüller geliştirerek dermokozmetiğin geleceğine devamlı yatırım yapmaktayız.

Bionnex portföyünde bulunan ürünler hakkında kısaca bahsedebilir misiniz?

Bionnex ürün portföyümüzde, her cilt tipi için özel olarak geliştirilen Organica, The Nordea, Rensaderm, Whitexpert, Perfederm ve Preventiva serilerimiz bulunuyor.

120 hastada 6 ay süre ile yaptığımız araştırmaya göre; saç dökülmesinde %93 oranında azalma ve %80 oranında da saç teli sayısında artışa yardımcı olan Organica,  Nordik endemik bitkiler ile geliştirilen serumlarımız; The Nordea, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için Rensaderm, hiperpigmentasyon ve leke tedavisine destek olan Whitexpert,  kuru ve çok kuru ciltler için Perfederm ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan Preventiva serisi olmak üzere 6 serimiz mevcut.

İlginizi çekebilir

Pharminal İlaç, Maraton İzmir 2024’te Kanser Savaşçıları Derneği için Koştu

Pharminal İlaç, gönüllülük faaliyetlerini şirket kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak benimseyerek, 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen Adım Adım ile Maraton İzmir koşusuna katılarak Kanser Savaşçıları Derneği'ne destek oldu.