Gene2info En Yenilikçi 6 Sağlık Girişiminden Biri !

Nadir hastalıklara yönelik genetik kökenleri inceleyen global biyoinformatik sektörünün Türk oyuncusu Gene2info,Türkiye’de sağlık alanında yenilikçi çözümler geliştirmek ve sunmak için çalışan Sanofi’nin girişimcilik programı PharmUp 2021’e seçildi. Endeavor iş birliğinde gerçekleştirilen programda Gene2info, 64 şirket arasından ilk 6’da yer aldı. 

Genetik hastalıkların tanı sürecini, hastalığa özel tanı kitleri ve yapay zekâ destekli algoritmalarla hızlandıran Gene2info,Türkiye’de en yenilikçi 6 sağlık girişimden biri seçildi. Gene2info, Sanofi’nin hayata geçirdiği ve Endeavour Türkiye iş birliği ile yürütülen sağlık alanında fark yaratacak fikir ve proje sahiplerine yönelik PharmUp Girişimcilik Programı’na katılmaya hak kazandı. Programa başvuran 64 firma arasından ilk 6’ya giren Gene2info,2021 yılı PharmUp kapsamında çalışmalar gerçekleştirecek.

Uygulanan teknolojiyle Türkiye’de bir ilk

Genetik tanı alanında, nadir hastalıklarla ilgili çalışan tüm hekimlere uçtan uca bir çözüm sunduklarını söyleyen Gene2info Kurucu Ortağı Bahadır Onay, “Nadir hastalıkların genetik tanısında uyguladığımız teknoloji ve iş modeliyle Türkiye’de ve bölgemizde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Standardize edilmiş ürün, yazılım ve servislerimizle tanı sürecini hızlandırıyoruz. Hastadan biyolojik örneğin alınması, dijitize edilmiş genetik verinin yapay zekâ ile analizi, varyantların saptanması ve genetik analiz raporunun doktora iletilmesine kadar tüm sürecin çevrimiçi bir platformdan yürütüldüğü bulut tabanlı bir genetik tanı çözümü sunuyoruz. Daha önümüzde pek çok hedef ve uzun bir yol var. Bu anlamda Sanofi’nin PharmUp 2021 yılı Girişimcilik Programına seçilen 6 yenilikçi sağlık girişiminden biri olduğumuz için çok heyecanlıyız. Sanofi’nin sağlıkta inovasyon tecrübesinden faydalanmak, Endeavor Türkiye mentorlerinin yenilikçi bakış̧ açısıyla çözümlerimizi zenginleştirmek, iş birliği olanaklarını araştırmak ve sağlık teknolojilerindeki benzer girişimlerle bir arada olmak fırsatını elde ettik. Bu deneyimin bize çok büyük katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi.

2021 yılı PharmUp programı katılımcıları Akıllı Sağlık Cihazları ve Diagnostik Çözümler, Medikal Eğitim ve İletişim Araçları, Sağlıklı Yaşam Çözümleri, Dijital Sağlık ve Teletıp, Veri Yönetimi ve Analitiği, Kurumsal Dijital Dönüşüm alanında çalışmaları bulunan sağlık alanındaki yenilikçi girişimlerden seçildi. Mentörlük desteği ve eğitimler içeren program 3 ay sürecek.

İlginizi çekebilir

Ruhsatlandırma Birimi, Hastaların Yenilikçi İlaçlarla Buluşmasında Kritik Bir Rol Üstleniyor

AstraZeneca Türkiye Ruhsatlandırma ve Pazar Erişim Direktörü Görkem Saka ile Türkiye’de ilaçların ruhsatlandırma süreçleri, AstraZeneca Ruhsatlandırma Birimi’nin faaliyetleri ve yenilikçi ilaçların hastaların hizmetine sunulmasındaki rolüne ilişkin bir sohbet gerçekleştirdik.