AbbVie, Çalışanına Verdiği Değer ile 10 Yıldır Türkiye’nin En İyi İşvereni

AbbVie Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Dilek Gündüz, şirketin 10 yıldır üst üste “Türkiye’nin En İyi İşvereni” seçilmesini sağlayan başarılı uygulamaları anlattı.

Çalışanına değer veren firma olarak AbbVie’de çalışanların gelişimlerine ve kariyer planlarına yönelik ne gibi uygulamalar mevcut? Kendi içinizden liderler yetiştirme konusuna bakış açınız nedir?

AbbVie olarak insan hayatını değiştiren yenilikçi tedaviler geliştirebilmek için her şeyden önce çok sesliliğe ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle AbbVie’de Hakkaniyet, Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık (EED&I) yaklaşımıyla kurulan zengin ekipler oluşturmaya özen gösteriyoruz. İnsan Kaynakları stratejimizin ve uygulamalarımızın temelinde ayrıca AbbVie’nin kültürü doğrultusunda geliştirilen “Yetenek Felsefemiz” bulunuyor. Bunlar sayesinde yetenek yönetim süreçlerimizi şeffaflıkla yürütüyoruz. Kişiye özel planlamalarla; “AbbVie Gelişim Akademisi”, “Ability”, “The Academy”, “Liderlik Forumu” gibi güçlü gelişim programları ve karma öğrenme metodolojisi ile kurgulanmış eğitim süreçleri gibi farklı araçlarla çalışanlarımızın gelişimine destek oluyoruz. Ayrıca, çalışanlarımızın neredeyse yarısı ve yönetim kurulumuzun %70’i kadın çalışanlardan oluşuyor. İmmünoloji, Göz Sağlığı, Onkoloji, İş Mükemmelleştirme, Pazara Erişim, Kurumsal İlişkiler, İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim gibi önemli fonksiyonların yönetiminde kadın liderlerimiz yer alıyor.  

AbbVie en iyi işverenlerin yer aldığı 2024 GPTW listesinde ilk sırada yer aldı. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

İnsan odaklı bakış açımızla her fırsatta çalışanlarımızı dinliyor, onları İnsan Kaynakları süreçlerimizin birer parçası haline getiriyoruz. Özgün kültürümüz ve başarılı uygulamalarımız sayesinde Great Place to Work Enstitüsü tarafından 10 yıldır üst üste “Türkiye’nin En iyi İşvereni” seçilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu başarımızla birlikte, şimdiye kadar “Pharma’nın En İyi İşvereni”, “Yaşam Boyu Öğrenme Ödülü” ve “Diversity (Çeşitlilik) Özel Ödülü”nün de bulunduğu toplam 33 ödül aldık. Bu ödüller, insan odaklı çalışmalarımızın karşılığını bulduğunu bir kez daha ispatlıyor ve bizleri gelecek yıllarda çok daha başarılı uygulamalar ortaya koymak için yüreklendiriyor.

Çalışan bağlılığı için ne gibi projeler yürütüyorsunuz?

Çalışan deneyimini geliştirmeye yönelik uygulamalarımızı da yine çalışanların öneri ve geri bildirimleri ile şekillendiriyoruz. Gönüllü çalışanlardan oluşan “AbbVie’de Mutlu Yaşam Ekibi”, çalışan deneyimini iyileştirmeye yönelik çeşitli uygulamaları, sosyal sorumluluk ve gönüllülük projelerini hayata geçirirken, “Genç Danışma Kurulu” genç neslin ihtiyaç ve beklentilerini yönetime aktaran bir köprü görevi üstleniyor. AbbVie Vitality Çalışan Esenliği” programı altında yer alan “AbbVie in Motion” inisiyatifi fiziksel egzersiz, sağlıklı beslenme ve iş yaşam odaklı aktivite ve programlarla çalışanlarımızın daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine destek oluyor. “Vitality Çalışan Destek Programı” tüm AbbVie’lilere ve ailelerine ücretsiz psikolojik destek sunuyor.

İlginizi çekebilir

Nuvita İlaç, Yenilikçi Ar-Ge Çalışmalarıyla İlk 500’de

Alyors Grup şirketleri içerisinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin öncü ilaç, takviye edici gıda ve kozmetik üretim firması Nuvita İlaç, ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime’ın, firmaların Ar-Ge yatırımlarına göre değerlendirilip sıralandığı Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’ndaki ilk 500 firma arasında yer aldı.