Alcon Yeni Projeleri ile Bu Yıla İmzasını Atacak

Dr. Ege Bay

Alcon Türkiye Ülke Müdürü ve Cerrahi İş Birimi Direktörü

Alcon’un faaliyet gösterdiği alanda yarattığı farkı, bu farkın dayalı olduğu inovasyon gücünü paylaşır mısınız?

Alcon göz sağlığında inovasyon alanının lider şirketlerinden biri. İşimizin odağında insanların dünyayı daha iyi görmelerine yardım etmek var. Bunu da Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde yapabiliyoruz. 2018 yılında Ar-Ge çalışmaları için 529 milyon dolar, 2019 yılında da 584 milyon dolar kaynak ayırdık. Önümüzdeki beş yılda 2,5 milyar dolardan fazla yatırım planımızla birlikte göz sağlığında Ar-Ge alanında standartları yeniden oluşturmayı hedefliyoruz.

Alcon cerrahi teknolojiler alanında ne gibi yenilikler sunuyor?

 Gelişen teknolojilerle hastaların değişen ihtiyaçlarına cevap vermek, ileri teknolojileri hasta sağlığı ve cerrahi güvenliği maksimize etmek için kullanmak ve cerrahlarımızın günlük pratiklerine yardımcı olmak için portföyümüzde sürekli iyileştirmeler yapıyoruz. Gelinen noktada kişiselleştirilmiş yeni optikler, robotlar ve dijital sağlık çözümlerinden bahsedebiliriz. Bunlardan birisi de geçtiğimiz yıllarda vitreoretinal cerrahi ile ilgilenen hekimlerimizin kullanımına sunduğumuz üç boyutlu görüntüleme sistemi. 3D teknolojisini içeren sistem ile hekimlerimizin gözün arka bölümündeki hassas dokularda daha iyi çalışabilmelerini sağlayacak dijital destekli bir vitreoretinal ameliyat platformu oluşturduk. Bu teknoloji sayesinde hekimlerimiz çok daha az yorularak cerrahi işlem yapabilecekler.

Katarakt cerrahisi için geliştirdiğimiz, türünün ilk ve tek örneği, tamamen otomatik, tek kullanımlık, kullanıma hazır göz içi implantasyon sistemimiz ise ameliyat güvenliği ve cerrahi konfor açısından fark yaratan bir ürün olarak cerrahlarımızın günlük pratiklerinde yerini aldı.

Hastalarımızın ve cerrahlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına teknolojinin tüm imkânlarını kullanmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda katarakt ameliyatları için Alcon SMART Suite adlı yeni bir dijital sağlık platformu kurmaktayız.

Cerrahi İş Birimi olarak birçok yenilikçi projelerinizin lansmanını yapıyorsunuz. Biraz bu projelerinizden bahseder misiniz?

Alcon olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Amacımız, hekimlerimizin günlük pratiklerini iyileştirecek ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak birçok yeniliği sunabilmek. Uzun yıllardır devam eden ve uluslararası bir platform olan Alcon Deneyim Akademisi, katılımcıların tüm sorularını cevaplamak üzere kurgulanmış Alcon ARENA toplantıları, katarakt ve astigmatizma yönetimi konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefleyen Alcon IMPACT Çalıştayı ve katarakt cerrahisi alanında hekimlerimizin bilimsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla oluşturulmuş Alcon Fako Okulu gibi projelerimizi başarılı bir şekilde hayata geçirdik.

Bu yıl oftalmoloji alanında bir ilk diyebileceğim AlconTUBE adlı yeni projemizi ise farklı bir yere konumluyorum. AlconTUBE hekimlerimiz için geliştirdiğimiz tamamen Türkçe içeriklerden oluşan, serbest bir eğitim ve paylaşım platformu. Cerrahi iş birimi olarak tüm çalışmalarda nihai amacımız hekimlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlayabilmek. Bunu da Alcon Cerrahi Ekibi olarak büyük ölçüde başardığımızı düşünüyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi çekebilir

Nadir Bir Kan Hastalığı: Hemofili

Nadir hastalıklar toplumda 2 binde birden daha az sıklıkla görülen hastalıkları ifade ediyor. Bunlardan biri olan hemofili, doğuştan itibaren genetik bir bozukluk nedeniyle kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddelerden birinin eksik, bozuk veya hiç olmamasından kaynaklanıyor. İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar nadir hastalıklardan biri olan hemofiliye ilişkin önemli bilgiler paylaştı.